Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall i Camps

Llibreria de la Rambla, premi El Balcó

4

Després d’una setmana absent de la blogosfera i de viatge per terres pirinenques, del qual faré l’oportuna crònica personal, llegeixo la notícia de la concessió del premi El Balcó a la Llibreria de la Rambla, de Tarragona. 

Malgrat que jo havia fet una proposta per a una entitat diferent, me n’alegro. Aquest premi, que concedeix cada any Òmnium Cultural del Tarragonès (per cert, a la notícia digital de l’Avui i de 3cat24 aquest extem s’omet) ha anat a parar, molt merescudament, a l’emblemàtica i cèntrica llibreria tarragonina que des de fa quaranta anys contribueix a la dinamització de la ciutat i a la difusió de la llengua i la cultura catalanes.

Recordo els primers temps de l’establiment. La rebotiga, ara ocupada per prestatges plens de llibres, era llavors un espai buit on ja es feien tot tipus d’activitats: cursos, xerrades, exposicions… Natualment, aquestes activitats transcendien la dimensió merament cultural: encara vivia el gallego. Un sofà clàssic, que encara existeix, presidia l’estança. En aquella sala vaig rebre jo les primeres classes de català (en realitat repassos, ja que dominava les beceroles). Des de llavors en Ramon Marrugat primer i el seu fill del mateix nom després no han parat de fer coses. Enhorabona i que duri.

Publicat dins de Tarragona | Deixa un comentari