Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall i Camps

Sant Tornem-hi

1
Publicat el 28 d'agost de 2008

Sospito que l’apunt d’avui serà un calc del que vaig escriure l’any passat, per aquestes mateixes dates, referit al començament de temporada (conegut també com a rentrée o “Sant Tornem-hi”). No és estrany que això passi, ja que és aquell moment de l’any en què tornen inexorablement una sèrie d’indicis que desenvoquen en un nou cicle vital: les notícies sobre el què val equipar un alumne, la rematada final de les rebaixes d’estiu, la reincorporació dels nostres polítics bronzejats i relaxats, les estrenes (ai!) televisives…

Però els senyals infal·libles del començament de la normalitat (llegiu rutina) són dos: la primera jornada de la lliga futbolística i la invasió publicitària de fascicles i andròmines col·leccionables. Justament ambdós fenòmens es combinen aquests dies amb l’oferta (agafeu-vos) del joc de ganivets de cuina del Barça, per part d’un conegut diari esportiu. Increïble. Què tindran a veure els estris casolans amb un equip de futbol?

Com a mínim, el pijama del Barça, que és el que ofereix el diari de la competència, permet als afeccionats fins i tot dormir amb els colors blaugrana. Té una certa lògica. Però ganivets del Barça? Com no sigui per tallar-se les venes a final de temporada, al comprovar que “aquest any… tampoc” (esperem que no).

Benvinguts a la rentrée. Ah! i visca el Barça!

Publicat dins de Societat | Deixa un comentari