Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall i Camps

Extremadura s’ha ofès

2
Publicat el 1 d'agost de 2008

Ara resulta que cal demanar perdó a Extremadura. La inclusió d’una gracieta al bloc del regidor Lluís Suñé, possiblement desafortunada o de poc gust però de cap de les maneres insultant o delictiva, ha disparat l’artilleria de tots coneguda, en forma d’airades protestes, amenaça de denúncia (quin article del Codi Penal caldria aplicar? ho ignoro), petició de perdó per part de l’autor i retirada de la foto de marres.

En entrevista televisiva, el regidor ha fet molt bé en recalcar que el fons de la qüestió (l’injust sistema de finançament autonòmic) és el que és i això no ho esmentaran pas les autoritats d’aquella regió. Per cert, que les formacions polítiques afectades s’han ben lluït: Iniciativa li ha fet saber que si tenia problemes judicials “ja t’apanyaràs” i Esquerra Unida i Alternativa s’ha apressat a recordar que Suñé mai no ha militat en aquesta formació. Com es pot comprovar, tot un exercici de solidaritat per part de qui més la predica.

Extremadura s’ha sentit ofesa, potser sincerament, ha posat el crit al cel i en vint-i-quatre hores ha aconseguit tres coses: la humiliació catalana de demanar perdó, la retirada de la brometa origen del conflicte i l’autoafirmació mitjançant el victimisme, aquella cosa que sempre ens critiquen.

Què no hauríem de fer des de Catalunya davant no d’una sinó d’infinites burles i faltes de respecte a la xarxa, en forma d’opinions, comentaris, dibuixos, muntatges fotogràfics, etc.? Sincerament, potser comença a ser hora de deixar d’anar amb el lliri a la mà.

Publicat dins de Política | Deixa un comentari