Amb l'excusa d'una imatge

Antic blog Loiseleuria

Dent de ca a Biadós

Dent de ca a BiadósDes de les bordes de Biadós, a la capçalera de la bal de Chistau, el massís de Lardana es mostra amb tota la seva força. Muntanya immensa, gegantina, feta de pedra, neu i gel, encongeix el cor. A la dreta, separats del Lardana pel coll d’Eriste, es veuen els pics de Bagüeñola, granit pirinenc. (més…)

La Terreta i la cornassa

La Terreta i la cornassaEn aquesta imatge, i d’esquerra a dreta, es veu el Talló d’Aulet, el tossal de les Cornasses, el Morral Roi (quin topònim tan adequat per a un cim abrupte i de roques rogenques), el pas d’Escales (forat impressionant que van excavar les aigües de la Noguera Ribagorçana per deixar enrere l’alta Ribagorça i entrar a la Terreta), el roc de Sant Cugat (llar d’una gran colònia de voltors) i la serra de Sant Gervàs, amb la seva cinglerallarga i assolellada. (més…)

La punta de la Tordera

La punta de la TorderaL’arribada de la Tordera al mar, abans d’ahir. La poca aigua que baixa pel riu no té prou empenta per trencar la barra de sorra i s’embassa just darrera la platja. A l’esquerra es veuen els únics vestigis que resten del bosc de ribera, en aquest cas àlbers, freixes i oms. Sota els àlbers, floria la gatassa.

La fotografia es va fer el dia 13 de març de 2007, des de la platja, mirant riu amunt.

Des de Fenerui…

Des de Fenerui...Aquesta és la visió que es té del massís de Besiberri des del pic de Fenerui. S’hi veuen tots els cims de la capçalera del barranc de Llubriqueto (Baserca, Punta Senyalada, Abellers, Besiberri Sud, Comaloforno…), Al fons, a la dreta, el massís de Comalesbienes.

La fotografia es va fer el 27 de juliol de 1988 (sí, sí, fa prop de 19 anys!).