El bloc de Palafrugell

L'Empordanet

Definitivament retallat

Sense categoria

Fa força dies vaig escriure en aquest bloc que el PSOE havia decidit enterrar l’Estatut aprovat al Parlament de Catalunya. Podia semblar agosarat predir una cosa que encara no s’havia visualitzat, però ho vaig encertar. L’encert era previsible, el POSE no pot acceptar un Estatut com el del 30 de setembre, el que ja no podia preveure és el que ha passat a continuació amb actitud claudicant de PSC, CiU i ICV. Si analitzem els discursos que varen fer De Madre, Mas i Carod al Parlament Espanyol ens adonarem que en el cas de De Madre i Mas varen mentir descaradament. Si llegim el que han dit els dos, més Saura, des d’aquella data fins avui veurem clarament que han mentit per activa i per passiva.
A la fi han pactat un Estatut que no té res a veure a aquell del 90% del Parlament i al mateix temps han deixat a Carod i a ERC en una situació que fa preveure també un canvi d’escenari polític a Espanya i a Catalunya en un futur no massa llunyà.
Deixar de banda el pragmatisme espanyolista que han adoptat el PSC, CiU i ICV seria la millor cosa que pot fer en Carod, el poble català ja està fart, molt fart, de veure com els seus representants es venen la pell per quatre calés obviant  les qüestions nacionals que fan i han de fer gran el nostre País.

Tenim reunió demà?

Sense categoria

L’altre dia varem quedar per fer una reunió diumenge al matí. L’ha farem o no? Ara que ja ho tenia tot organitzat, em truca la Manuela i em diu que no cal fer-la, ja que em avançat poc en la negociació. No ser que fer, si no s’ha avançat segurament no cal, però la pregunta ha de ser en quina direcció no hem avançat? En la direcció del PSOE, o en la nostra? Si la cosa va en la direcció del que vol el PSOE, és clar que no hem avançat, ells volen tancar la negociació abans del 21 i retallar-ho quasi tot, si no hem avançat en la nostra direcció segurament si que cal fer-la. No em decideixo, potser demà els trucaré a tots, convidaré a dinar i parlarem del Barça que va afegint victòria rera victòria, o sigui  més o menys com nosaltres que anem recollint les restes de l’Estatut que ens va deixant el Govern de l’Estat. La diferència amb el Barça és que ells trindran premi i nosaltres una bona estirada d’orelles del poble de Catalunya. No se si tindrem reunió…

Viure amb la cara alta

Sense categoria

Lllegim estorats, dia rera dia, declaracions de militars i jutges en contra de Catalunya, la llengua o l’Estatut, és igual. Ells creuen que nosaltres volem ser diferents i ho tenen mal entès, som diferents.
Som tant diferents que fins i tot quan demanem explicacions ho fem amb la boca petita. Així ho ha fet el President Maragall en enviar una carta al jutge que ha insultat la nostra llengua i a tots els que la fem servir i la defensem. El President li ha dit, sense ser bel.ligerant, que rectifiqui per haver ofès tant als catalans com als andalusos per aquesta comparació.
Segurament la carta de Maragall és politicament correcte, però com a màxim  representant del nostre País, tenia que ser molt bel.ligerant i no anar per les branques i parlar dels andalusos i les sevillanes.
Tots sabem com pensa en Chaves, per tant deixem estar la no bel.ligerància i defensem el que és nostre dels militars, jutges i resta de personal que solament ens volen mantenir per sota del seu llistó.

Els militars segueixen com sempre

Sense categoria

Avui dia 6 de gener, dia de la Pasqua Militar, els comandaments de l’exèrcit han tornat a treure els sabres.
Un general ha dit a Sevilla que si el nostre Estatut prospera ells aplicaran algun article de la Constitució que els hi dona protestat per mantenir Unitat i cohesió territorial, o sigui Unitat de la Pàtria.
En 25 anys res no ha canviat, la por a la diferència segueix preocupant Espanya.
La negociació de l’Estatut acabarà tal com volen els espanyols i els militars, en no res. Tots els partits hi estaran d’acord i haurem d’esperar 300 anys més per assolir tot el que necessita una NACIÓ com Catalunya