Ciència nombres i lletres

Activitats per descobrir la intel·ligència. Divulgació científica i cultural.

Llibrets, amb un d’en Xirinacs

Publicat el 24 d'octubre de 2018 per Jordi Domènech i Arnau

Fa més d’una dotzena d’anys, pels voltants de 2005, vaig idear un format per publicar petits documents, un format més còmode de llegir o portar que un o uns pocs fulls de paper simplement grapats. I un format que puc generar en un minut, a partir del text pla, ho tinc força automatitzat.

La idea primària era generar un fitxer —en principi en format pdf— que qualsevol persona pogués imprimir, plegar, grapar i retallar a casa per tal d’obtenir el llibret. A la pràctica jo sí que ho he fer innombrables vegades, tant amb textos meus com d’altri, però ben poques he aconseguit que terceres persones ho fessin. Potser em caldria editar —en forma de llibret potser— unes instruccions detallades de com muntar-los, però encara no ho he fet.

Els llibrets els puc fer a partir d’un, dos o tres fulls DIN A4 impresos per les dues cares, resultant-ne llibrets de vuit, setze o vint-i-quatre pàgines. Amb quatre fulls pràcticament ja no és possible plegar correctament ni tallar amb una cisalla casolana o tisores, tres és el límit.

En aquests moments, el que estic començant a fer, és una web on es puguin llegir i també descarregar, en aquest format o en text pla, els que jo he escrit. Bàsicament temes de divulgació científica sobre les meves aficions: astronomia, física, matemàtiques de les mal dites «recreatives», i també algun conte que ocasionalment escric.

Properament aquests llibrets de la foto i alguns més estaran disponibles a la nova web.

També n’he fet per iniciativa d’altri, i aquí en vull presentar un: «Antologia Independentista» de Lluís Maria Xirinacs, amb textos seleccionats per la fundació que duu el seu nom. Antologia de 2017 que queda en format de llibret de setze pàgines DIN A6, a partir de dos fulls impresos per les dues cares.


Aquí us el podeu descarregar.

Publicat dins de Llibrets | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.