«Què és?» Un de no deliberat

Aquest problema, me’l vaig trobar per casualitat. Va ser en un paper força brut i vell, de la dècada dels setanta, en una caixa de components electrònics. Era un full ple de nombre i parts d’esquemes de circuits senzills, bàsicament digitals. Altres fulls relacionats s’havien perdut.

La part del problema era un gràfic, fet a mà, que vaig trigar una mica en deduir què era. Només en aquest punt vaig recordar què estava fent. O sigui que en la resolució del petit enigma, no hi va intervenir de manera conscient la memòria. El gràfic, tornat a dibuixar a l’ordinador, que escanejat no es veia gaire bé, és aquest:

La gràfica del paper vell, més o menys reproduïda en més gran

Com sempre la pregunta és: «Què és?»

Aquesta entrada ha esta publicada en Matemàtica, Problemes, Què és?. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a «Què és?» Un de no deliberat

  1. 355/113 diu:

    Si no fos pel 2 de la cel·la 123…

    • Jordi Domènech i Arnau diu:

      Efectivament, a l’escanejat hi havia un plec del paper per allí que, erròniament, vaig interpretar i/o transcriure com a un 2. És un dels punts dels problemes inductius, les dades poden estar contaminades per soroll.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*