El violinista celest

Bloc sobre literatura i art de Xulio Ricardo Trigo

17 de febrer de 2011
0 comentaris

Ada Castells fa un curs de novel·la romàntica.

L’escriptora i periodista Ada Castells farà un curs de novel·la romàntica a l’Orfeó Gracienc. Una oportunitat per tots aquells que vulguin descobrir les claus d’aquest tipus de novel·la que, per primera vegada, és a l’ordre del dia sense complexes. Els darrers èxits literaris i cinematogràfics del gènere, així com l’adscripció per part de les editorials a col·leccions de prestigi, fan més necessari que mai endinsar-nos en les maneres de fer que acompanyen els escriptors romàntics.

El curs, que tindrà lloc entre els mesos de març i maig d’aquest 2011, “farà una repassada pels últims best sellers romàntics, com els de Daniel Glattauer i Anna Gavalda, i ens proposarà un taller per escriure la nostra pròpia novel·la i aprendre els trucs d’un gènere que ens enamorarà.” No és poca cosa si encara, afegeixen des de l’organització –la pàgina d’events culturals Faerfeit-, “també analitzarem les claus de la tensió sexual no resolta, la gradació dels sentiments, la formació i transformació dels personatges i els finals inesperats.”

Ada Castells, que a més a més fa classes d’escriptura creativa a l’Ateneu de Barcelona, compta entre els seus llibres amb algún precedent que ens fa pensar en les alegries que pot deparar aquest curs, com la novel·la Tota la vida (Empúries, 2005), una visió personal de la vida del pintor romàntic Caspar David Friedrich. Per tant, pot ser una bona ocasió per redescobrir una escriptora que sempre ens ha fet propostes interessants i diferents.

Si voleu saber més sobre el curs, podeu anar a aquesta pàgina de Faerfeit…

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!