23 de juliol de 2007
7 comentaris

Encén l’Oïda

Al concert d’Aldaia de divendres ens vam retrobar amb molta gent. Entretots ells vull destacar els companys del programa Encén l’Oïda d’AldaiaRàdio.

Us explicaré la història. Fa uns quatre anys quan acabàvem depublicar el disc La Flama, vaig rebre una trucada en què em convidaven a unaentrevista a la ràdio d’Aldaia, a l’Horta Sud. Era un programa demúsica i actualitat que feien el diumenge a la vesprada. No m’ho vaigpensar. Vaig agafar la meua Vespa i m’hi vaig plantar.

Allí,al cinturó obrer de València, em vaig trobar amb un grup de gent molt jove que per sorpresameua havien muntant un autèntic programa professional en un menutestudi de la Casa de Cultura. Guions escrits, col·laboradors, diferentsseccions… fins i tot tenien un web on xatejaven amb la gent a tempsreal! Jo que vaig tenir una breu experiència quan tenia 15 anys a Ràdio Klara amb un humil programa de música en català que feia tot sol, no em podiacreure el grau de professionalitat d’aquella gent.

Tot plegatfou una gran sorpresa per a mi, més quan vaig conèixer les personesque en formaven part. Ara després de 5 anys en antena difonent lesinquietuds del jovent de l’Horta Sud, aquest projecte artesanal ivoluntari, ha obert un parèntesi en les seues emissions. Altres projectes naixeran dels seus creadors. Espere però, que la memòria de l’Encénl’Oïda quede ben viva, com un exemple del que la gent més jove d’aquestpaís pot arribar a fer a l’esquena de totes les institucions.

Acía València, sense ràdios ni televisions que reflectisquen el que som i el que fem, només ens queda l’esforç de gent com aquesta. Espere i confie que continuaran obrint-nos portes per a tots.

  1. Bones Xavi!
    Anirem seguint per aquí el que vagis comentant…mentre aquí a Les Corts continuem amb la reconquesta del barri…tant allà al Sud com per aquí, queda molta feina per fer!!

    Com és que han hagut de plegar aquesta gent?

    Salut!

  2. Salut, Xavi!

    Gràcies a la salutació que m’has deixat al bloc t’he trobat la pista en el ciberespai. També aprofitaré la xarxa per seguir-te des de centenars de quilòmetres.

    Rep una bona abraçada des del Maresme (que ja et donaré en persona quan ens retrobem) i no t’oblidis mai de continuar lluitant. La vostra feina és imprescindible.

    Fins aviat.

  3. Avui m’explicava Hector com va anar tot…
    Tal i com estan les coses al País Valencià, veure la il·lussió i empenta de la gent de l’Encén l’Oïda i l’Assemblea de Joves de l’Horta Sud dona molta força.

    (si no et fa res, us he furtat una cançó pel meu bloc)

    Salut!

  4. Salutacions Xavi!

    Moltes gràcies per aquesta entrada que ens has dedicat al teu bloc. Què jovenets que estem a la foto! Quasi ni ens reconeixem…

    No dubteu que en reprendre el projecte, vosaltres sereu els primers en ser convidats per venir a parlar d’Obrint Pas. Aprofite per donar-vos l’enhorabona per tot el que esteu fent i tot el que signifiqueu. Tot un exemple de dedicació i compromís.

    Ja ens veurem, amic!
    Una abraçada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!