Blog d'en Xavier Mir

Un dels 2.079.340 vots del 21 de desembre de 2017

4 de desembre de 2007
12 comentaris

Pujol també ho diu: és hora de plantar-se

Ens hem manifestat. Ens han respost amb un joc de paraules al·ludint a la proximitat de les eleccions, com si fossin CiU o ERC els qui convocaven la mobilització. Ens han dit que la solució als nostres problemes és l’Estatut. Alguns mitjans de lluny ens han volgut reduir a la ridiculesa amb molt males maneres. D’altres, més de prop, ens han silenciat. I ara ens demanaran que anem a votar. El 9 de març ens demanaran que participem en la formació d’un Congrés dels Diputats que podria acabar presidit per un catalanòfob furibund com José Bono; i encara que no fos així, tenim assegurada una majoria absoluta de diputats nacionalistes espanyols que fins i tot es podrien posar d’acord per canviar les regles del joc i fer que allò que ells en diuen la perifèria tingués encara menys representació. I què volen que votem, el 9 de març? Què podem fer el 9 de març perquè no es trenqui l’esperit de l’1 de desembre?

Opció 1: votar ERC per continuar tocant els nassos; perquè gent com en Tardà posin en evidència el nacionalisme excloent que es practica al Congrés, on no es permet expressar-se en cap llengua que no sigui la castellana; perquè la presència de diputats o diputades independentistes al parlament del país d’on es vol marxar és carregar-se el sistema des de dins; per assegurar-se que el PP no governa (perquè, a diferència de CiU, ERC no pactaria mai amb el PP ni a canvi de la retirada del recurs contra l’Estatut); perquè si cap dels dos no té majoria absoluta haurà de pactar (però quan l’alternativa al pacte no existeix les negociacions perden força); per continuar posant una mica de peix al cove, etc. La veritat és que en un eventual pacte constitucionalista, encara que ERC obtingués, posem per cas, deu escons (que seria un resultat més que extraordinari), no servirien per gaire més que per decorar.

Opció 2: votar CiU, també, pel peix al cove. Però amb el risc d’un pacte amb el PP; canviant l’independentisme i la tocada de nassos per nacionalisme i moderades paraules. Els lectors afins a CiU podeu ampliar argumentari a través dels comentaris. Pel que diuen els de Reset-Cat, jo sóc “fidel a l’ortodòxia de l’oficialisme tripartit”. Què us he de dir, doncs?

Opció 3: votar Partit Republicà Català o alguna altra opció independentista minoritària. No crec que serveixi per gaire, però diuen que és una opció per als qui havien votat ERC i ara els volen castigar.

Opció 4: que voti sa tia que jo em quedo a casa. Just el contrari del que vam fer dissabte. Com que l’Estat espanyol no ens ho posa gens interessant, com que votem qui votem no sembla que puguem fer gran cosa ni canviar res, ens quedem a casa i avall que fa baixada.

I, finalment, això que ha dit el President Pujol en una entrevista a Rac1 segons informa Vilaweb: que, per dignitat, és hora de plantar-se. I és que, un cop demostrat l’èxit de la mobilització de l’1 de desembre potser val la pena plantejar-se una campanya que faci visible aquesta desafecció. I si en lloc d’abstenir-nos massivament ens plantem massivament? Pujol ha dit que “la reclamació no es pot quedar aquí, com una explosió de mal geni i prou, sinó que ha d’anar seguida d’acció política i de noves idees”. I al Singular Digital destaquen que segons Pujol, “el PSOE, a Catalunya, enganya més que el PP”. Suposo que això no és una excusa per a un futur pacte amb el PP. Per tant, a falta d’altres accions polítiques i vistes les possibilitats, jo poso sobre la taula un cop més el vot nul organitzat, una plantada col·lectiva de primer ordre perquè el 9 de març entenguin que no volem jugar amb les seves regles. No t’abstinguis: planta’t. Concretem la nostra desafecció en termes electorals.

Per cert, avui hi ha dues coses que m’agraden molt a Vilaweb. La primera és la notícia del manifest Decidim!, signat per seixanta-cinc càrrecs electes d’ICV, ERC i CiU. La segona, una modalitat periodística que cal tenir en compte. Es tracta de remarcar una determinada afirmació i sotmetre-la a valoració. Ho han fet amb una frase de Mònica Sabata i espero que la sèrie continuï. A l’hora de buscar consensos, aquesta pot ser una eina molt bona.

  1. Aquesta vegada m’adreço personalment a tu Xavier.
    El PSOE a Catalunya disposa d’una maquinària de poder impressionant, diputacions, les alcaldies més importants, consells comarcals, ministres a Madrid, a nivell polític etc etc
    Té collats, UGT i CCOO, de fet aquests sindicats estan plens d’infiltrats sociates.
    la xarxa de mitjans de comunicació és impressionant SER, Periodico, Cuatro, Sexta, El País,etc etc etc amb totes les redaccions d’aquests mitjans infiltrades per comissaris polítics sociates.
    Gent infiltrada en corporacions, associacions de veïns, federacions esportives, etc etc, fins i tot controlen certes editorials i Caixes d’estalvi, Caixa Barcelona (Narcis Serra), Caixa Penedès, etc.
    Els seus tentacles són impressionants ho abarquen tot, tenen el país controlat, fins al punt que en moltíssims llocs és igual qui presenten per alcalde, sempre guanyen perquè la maquinària que tenen funciona sola i ho abarca tot.
    Valdria la pena fer algun estudi sociològic, estudi politico-social de tota aquesta xarxa de clienlentelisme d’infiltrats a sou?
    No sé si ho has observat mai?

  2. A l´hora de la veritat, quan l´esperit de l´1 de desembre esdevingui voluntat política en acte, podrem recordar-los que torres més altes han caigut.

  3. Jo proposo votar aquell(s) partit(s) que signin i diguin publicament, clar i català, davant de taquigrafs, que:
    Votaran NO a qualsevol candidat a presidència de govern…
    Votaran NO a qualsevols pressupostos generals de l’estat…
    Votaran NO a qualsevol canvi en organs del poder judicial…
    Votaran NO a…
    si no
    Es publiquen les balances fiscals
    Se’ns reconeix com a Nació
    Se’ns dona el concert econòmic
    Se’ns reconeix el dret a convocar referendums.
    No cal dir que els espanyols no ens ho donarien, això, però a ells se’ls bloquejaria l’estat, o bé pactarien estil Navarra. Tots dos casos són positius per nosaltres.
    Es poden posar altres condicions o com es vulgui, l’objectiu és aconseguir un gruix de 20 o més diputats catalans que acceptessin aquestes condicions o similars, amb l’objectiu descrit.
    Jo els votaria.

  4. M’apunto a la proposta de votar la formació que signi davant notari un conjunt de mínims innegociables. Per exemple, blocar tota iniciativa parlamentària si no s’atenen abans el dret a l’autodeterminació i el concert econòmic. Per mi, suficient.

    Però els catalans ja se sap, com no va amb nosaltres el "tot o res" ens la foten amb negociacions farisees i pactes bizantins.

    He pensat aquestes opcions. Votar PSOE és dir al PSOE que pot seguir fotent-nos que ens ho empassarem i dir al PP que ens poden seguir maltractant per sociates irredimibles.

    Votar PP és, des d’aquest punt de vista, fins i tot més audaç: quin missatge catalanòfob exerciria el PP si els catalans el voten? potser l’exerciria més el PSOE aleshores. L’únic de bo: donem el missatge que sabem castigar. Igualment suïcida, evidentment. Era una broma a considerar.

    Votar ERC és votar PSOE. Una força que ja ensenya les cartes de amb qui "pot" i amb qui "no pot" pactar no té força. Això va per ICV també.

    Votar CiU des d’aquest punt de vista, igualment, és més audaç. Menys ambició? més peix al cove? discutible. En tot cas, hem tingut 30 anys amb aquestos per comprovar que no ha servit per res més que per retrocedir. Descartat.

    Votar en blanc? no conec prou bé la llei d’hondt, a qui beneficia més, votar en blanc o no votar?

    El vot nul és realment el més estètic. Tampoc sé com computa. És com un vot en blanc? en tot cas, té més força. Però el ridícul si no té bon seguiment pot ser majúscul. Caldria anar dissenyant un portal, paperetes per descarregar i imprimir, moltíssima difusió i informació de la seva utilitat, la complicitat de moltes plataformes…

  5. Xavier: no he tingut temps d’escriure al meu bloc. Però més enllà de les eleccions espanyoles el que urgeix és una plataforma de ciutadans que amenaci als partits polítics i esdevingui plataforma electoral de cara a les nacionals del 2010. És igual abstenir-se, votar nul o en blanc, o qualsevol partit d’obediència catalana. Ells, com molt bé dius, són majoria aclaparadora (PP+PSOE). I aquesta legislatura l’exerciran (que Bono sigui el candidat a presidir el congrés espanyol ho diu tot). El Principat ha d’estar preparat davant: la sentència del TC sobre l’Estatut, la majoria nacional espanyola, el nerviosisme dels capitans del PSC-PSOE… No podem deixar el nostre destí únicament en mans de CIU, ERC, IC… No està prou clar? Cal que la PDD, el Cercle i entitats com Òmnium (per esmentar-ne una) creïn una plataforma ed ciutadans que, un a un, una a una, ens anem incorporant al sobiranisme de manera proactiva, cadascú en el seu àmbit. I fins i tot militants de partits polítics de manera individual.
    Ja t’ho vaig dir fa un temps: un 10% de vot nul seria notícia als diaris durant 5-10 dies. Però no és també notícia que mig milió de catalans surtin al carrer? I que penses que faran els partits?
    Que cadascú voti segons cregui. El més important arribarà a través de la nostra mobilització.
    La manifestació va ser un èxit però una de les millors valoracions és la que ha penjat e-criteri. Valoro molt la teva feina. Salut, company. 

  6. Perdoneu però rellegint potser no queda prou clar: la plataforma no hauria de pretendre esdevenir un partit polític sinó forçar als representants polítics a caminar cap a un nou estat. Caldria treballar amb la ciutadania una nova democràcia per Catalunya: no només llistes obertes, ni mandats limitats sinó formular mecanismes de participació real dels ciutadans amb la política. Cal revisar també les institucions (no entro en detall); cal realment forçar a tota la societat a caminar cap a un creixement sostenible però autèntic, etc…

    Tot això farà que molta gent que potser no te clar això d’un estat català s’hi avingui. Perquè… perquè volem convertir-nos en un estat? Volem contribuir a Europa com els estats que actualment hi manen o volem esdevenir propulsors d’una nova manera d’entendre el món? Penso que Catalunya té molt a dir i només ho podrà realitzar com a Estat.
    Per això aquesta Plataforma ha de ser un MOVIMENT; fins a la consecució de l’estat.
    Res més.

  7. Cal demanar ara la dimissió immediata del senyor Ferran. És racisme anticatalà. Cal forçar el PSC-PSOE, per dignitat. Cal manifestar-nos, persistentment, si cal (i sí que cal), contra el PSC-PSOE. Ho han dit els presidents Pujol (els socialistes menteixen més que el ranci del PP, la mentida dels socialistes és més difícil de desenmascarar) i Barrera (ens estan fent l’eutanàsia com a poble). És intolerable allò que el subconscient del Ferran ha dit, perquè l’ha traït, però encara és pitjor allò que estan fent de fa temps a TV3 (llegiu el Víctor Alexandre) i a Cat Ràdio i, no cal dir, a tota la xarxa que dominen. Ara estan nerviosos pels efectes de la manifestació, estan "out". Cal persistir, ells ja ho fan utilitzant la força des de fa segles (el seu mestre Felip V els va ensenyar que ens han d’assimilar sense que es noti l’efecte). Ara cal plantar-nos per la dimissió del Ferran. Després ja vindran les eleccions. I entremig ves a saber què. Prou! 

  8. com veig que per tu el més important és que el PP no governi et recomano que votis el PSOE garantia que no donaran suport al PP.

    Crec que per la independència ens convé que mani el PP en minoria, ara si la qüestió que et fotin però més suaument la opció és el PSOE.

    Votar ERC significa que premiar-los, és a dir que la seva estratègia et sembla encertada, si es així endavant sino no se’ls pots votar.

    1 persona 1 vot per tant és igual d’inutil/útil votar a ERC que els anti-taurins.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!