Espai de Dissidència

La Bitàcola de Xavier Diez

27 de setembre de 2012
15 comentaris

150.000

En conec uns quants, d’aquests 150.000 que el socialista Fernández demana deportar a Extremadura. Alguns són amics, altres familiars. Els he tractat aquí i allà.   Els seus descendents són sovint fruit de matrimonis mixtos, sovint barrejats en combinacions complicades. A alguns els encanta tornar al poble els estius, altres no ho farien ni “jartos de vino”. Alguns se senten profundament espanyols. Altres van ser a la Diada, mentre que molts dels seus fills porten estelades.
Certament, tenen uns cognoms i unes arrels, tanmateix, i més enllà de la llengua que parlin en la intimitat, han assumit valors i pràctiques que els distancien respecte el seu passat. I quan dic, valors i pràctiques n’he de parlar un de molt català: no suportem ni tolerem les relacions desigualitàries. Els catalans som profundament àcrates, ja siguem anarquistes de dretes o d’esquerres. No tolerem el caciquisme, ni que altres decideixin per nosaltres, ni que ens tractin com a menors d’edat. En això els amics i familiars extremenys que conec s’han catalanitzat profundament. I, potser els encanta el “pueblo”, anar a caçar i tenir unes oliveres. Tanmateix, no tornarien a l’Extremadura caciquil, amb señoritos demagogs de Fernández Vara, ni marquesas de los Santos Inocentes ni “jartos de vino”.

Extremadura, malgrat els progressos indubtables, és encara una regió fracassada. Per què? No, sisplau, que ningú no pensi en els tòpics sobre el PER i l’economia subsidiada. No hem de confondre mai la causa amb les conseqüències. El principal problema es diu: latifundisme, grandes de España, caciquisme,… El resultat de no haver fet una reforma agrària com cal (és a dir expropiació total i sense indemnització dels señoritos extremenys que han fet servir el terrorisme econòmico-polític com a eina de domini) ha estat el d’una regió permanentment subdesenvolupada i subsidiada. I, per tant, una psicologia col·lectiva irritada i frustrada que, a falta de jueus, posen els catalans com a principals culpables que els señoritos (i marquesas) de Madrid encara mantinguin el feudalisme.
Potser sí que caldrà que hi vagin 150.000 extremenys a Extremadura (potser acompanyats de 300.000 amics catalans). No per quedar-s’hi, sinó per fer fora a aquesta classe social paràsita que domina aquell territori i ensenyar a aquella població a viure sense cacics, ni señoritos, ni propietaris, ni guàrdies civils, ni demagogs ploramiques al més pur estil Fernández Vara. 
  1. Contundent. Ver. Gran post. I cert, els catalans no suportem ni tolerem les relacions desigualitàries. I així ho vaig fer saber a amics, coneguts i companys, quan em vaig trobar treballant a Andalusia des de l’any 1967 fins l’any 1973. Aquesta sumisió als señoritos, als cacics, als marquesos, em va sorprendre i molt i vaig pensar que era en un altre país. Encara avui no han fet fora aquesta classe social que tan de mal els han fet i els fan.
    Bon dia Xavier. 
  2. Certament, tens raó amb això de les relacions desigualitàries. Es curiós, pero últimament les crítiques abstractes Ideològiques) al suposat neoliberalisme practicat a dojo, fa un favor inmens a les pràctiques caciquils, corruptes i d’amiguisme, que caracteritzen a España, un periode d’apropiació de riquesa i socialització del deute. Fins i tot un liberal decent, es portaria les mans al cap del desgavell i la pocavengonyada imperant. No es estrany doncs, que el Sr. Vara i més enllà tots els que frueixen amb els privilegis als que anomenen solidaritat, davant el “desafiament” català, responguin amb un discurs de tall ètinic. Potser comencen a dibuixar les linees polítiques per combatre l’igualitarisme.
  3. A més del caciquisme, latifundisme i l’existència dels “Grandes de España” a Extremadura, a mi em sembla que encara están patint les traumàtiques consequències de l’extermini que varen dur a terme les tres columnes de l’exèrcit del general Yagüe en els primers dies del “Alzamiento Nacional” en el seu “avance” cap a Madrid. A cada poble per on passaven, no quedava cap “rojo” ni ningú de que es sospités que hi simpatitzava. Un horror.
    Només varen sobreviure les classes socials que vosté menciona i que encara perduren.
  4. Xavier, felicitats pel post.
    Jo també en conec uns quants, i hi he estat algunes vegades. Això del sr. Ferández Vara és una bajanada que l’inhabilita com a polític. Massa sovint, els ciutadans no ens mereixem els representants que els partits ens imposen. Et deixo una reflexió personal sobre la fixació amb Catalunya que tradicionalment han mostrat els polítics extremenys de tots colors. I això que estem lluny, geogràficament parlant: http://alexasensio.blogspot.com.es/2012/05/si-teng-cuions.html   
  5. M’explico. La meva companya de treball es filla d’un català i una extremenya. El català diu que es apolític i l’extremenya parla perfectament el català. La filla fins ara no creia en la independència però entre “El gato al agua” (Intereconomía) i declaracions com la que ens ocupa ja comença a veure les coses color estelada.
    Per això quantes més millor. 
  6. Per fi hi ha algú que posa el dit a la llaga, una de les llagues, potser hauríem de dir. La reforma agrària, un dels nàufrags més poc coneguts de la Inmaculada Transició, aquell packet-boat que tant va engrescar a molta gent quan va ser botat.

    Quan jo era a la Universitat Central fent estudis d’Història, –parlo de bastants anys enrere– ens visitaven estudiants i PNN andalusos atrets sobre tot pel prestigi d’Emili Giralt i el grup de gent entorn d’ell que treballaven la història agrària. Era un intercanvi engrescador i en certa manera fruitós, i l’element central de les preocupacions d’aquells xicots del Sud era la reforma agrària, encara pendent aleshores i malauradament encara pendent avui.

    Amb la democràcia degudament encarrilada per les pressions militars i civils i les LOAPA en benefici dels grups més reaccionaris de l’Estat, la reforma agrària al Sud latifundista espanyol va passar a millor vida, sense que cap dels partits polítics majoritaris en fes bandera. Faltaria més, ‘señor conde’.  

    I amb la entrada a la Comunitat Europea una pluja d’or va caure sobre els grans propietaris en forma de subvencions agrícoles i mercats protegits d’una magnitud extraordinària. A sobre, el sistema de transferències permetia que en lloc de la Guàrdia Civil –recurs sempre de mal gust– es tingués a la gent tranquil·la amb les ‘peonadas’ i sistemes parells.     

    Uns anys més tard, en 1992, fins i tot els van posar el AVE per que la duquessa de Alba i altres col·legues anessin a ballar sevillanes a la Feria de Abril amb tota comoditat.

    Fora del magnífic grup de lluitadors y lluitadores de Marinaleda, poca cosa s’ha fet per modificar unes estructures més pròpies del segle XIX que del segle XXI.

    No esperem que ens parlin d’aquest tema els ‘barons’ d’aquelles terres. La seva feina es complaure als amos, oposar-se a qualsevol reforma amb cara i ulls i posar cara ferotge al ‘catalán insolidario’.

  7. Certament, tenen uns cognoms i unes arrels, tanmateix, i més enllà de la llengua que parlin en la intimitat, han assumit valors i pràctiques que els distancien respecte el seu passat. I quan dic, valors i pràctiques n’he de parlar un de molt català: no suportem ni tolerem les relacions desigualitàries. Els catalans som profundament àcrates, ja siguem anarquistes de dretes o d’esquerres. No tolerem el caciquisme, ni que altres decideixin per nosaltres, ni que ens tractin com a menors d’edat. En això els amics i familiars extremenys que conec s’han catalanitzat profundament. I, potser els encanta el “pueblo”, anar a caçar i tenir unes oliveres. Tanmateix, no tornarien a l’Extremadura caciquil, amb señoritos demagogs de Fernández Vara, ni marquesas de los Santos Inocentes ni “jartos de vino”.fathers day limo services
  8. You don’t only require Cheap UGG Boots visitors to your current uggs on sale web page that you may transfer, but they also should be the proper that is aiimed at your . You mustn’t end up being inconsistent having the way you travel that will website visitors to your current web-site or web site, that is certainly the single thing which also difficulties numerous internet marketers. As you have seen, there’s very much to consider and be sure that is comes about by using reliability.polgntyj464y6byh 
  9. Most of us urge someone to have got diversity both in your own Uggs On Sale promoting plus your marketing and advertising, uggs outlet and you then can have many http://www.lowercostugg.com insurance policy. Who knows when one thing could materialize and a site visitors steady stream cures up, and those the unexpected happens all the time. A very important factor in which so many individuals enjoy doing is actually item design, which can be quite money-making in your case, very. Alternatively, merchandise design most likely are not to your liking which happens to be 100 % alright, so you have got to be able to pursue something diffrent.polgntyj464y6byh 
  10. No matter what a person market, it’s Cheap ugg boots essential to often be handling uggs on sale your alterations along with increasing Ugg Boots On Sale For Kids them if you can ,It is a lot you need to find out about the therapy lamp, looked after consists of tests plus following, in addition. If your marketing and advertising and sales usually are remodeling perfectly, then which means you are insanely putting gains. It’s very difficult to generate your conversions too big, and in reality you will need the perfect time to obtain the best costs possible.polgntyj464y6byh 
  11. Thanks to my site.accomplishing lancel Business online is usually entertaining and needs sac lancel to be entertaining or you may be unhappy. Even when you will probably facial area several challenges here and there, it truly is worthwhile; even so, you need to be set for good and bad as you advance. The majority of people who this kind of never allow it to be very far for a number of causes. you’ll be able to maintain your focus as the Business increases。 polgntyj464y6byh 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!