Bloc-StAP

el bloc de la WEB STAP

1 de novembre de 2012
Sense categoria
0 comentaris

15 anys, que es diu aviat


 D’ençà el 20 de novembre de l’any 1997, que la vaig presentar a la Comissió de Festes de llavors pocs dies abans de que comencés la Festa Major, la WEB STAP, la pàgina Web del poble de Sant Andreu de Palomar, ha anat fent camí. Aquest mes doncs, el dia 20, farà 15 anys que el nostre poble està a l’abast del món sencer i, sobretot, de la gent andreuenca, que és per a qui la vaig iniciar i l’actualitzo cada dia.

Vull creure que he fet una feina prou bona, si més no acceptable, continuada, sense defalliment. M’ho passo bé fent-la, bo i que m’ocupa un grapat d’hores i m’empeny a uns horaris bastant extrems hi ha dies; si alguna cosa em balla pel cap, o hi ha algun esdeveniment del que he fet reportatge fotogràfic, o s’apropa algun acte, com ara la Festa Major, tant pot ser que engegui l’ordinador abans de les cinc del matí i m’hi estigui fins a les tantes, o fins a deixar-ho enllestit. “Sarna con gusto no pica” que dieun aquests veïns que ben aviat acomiadarem tot fent camí solets com a nació independent.

La WEB STAP s’ha anat fent gran en tamany, éssent ressò de tot el que arribava i arriba: Festes Majors; la campanya pel cementiri ‘No potinegeu els morts’; la campanya contra la guerra;  les campanyes de les casernes, primer amb els immigrats i després per a que tot el que es fes als terrenys públics fos tot públic ‘No ens Robareu les Casernes’; el nyap especulatiu del carrer de’n Grau; Can Pere Valent; la cúpula de la Parròquia; la Casa Bloc; el bus de barri de Trinitat Vella; el T.G.V.; la Fabra i Coats; la manca d’escoles; la clínica La Rosa;  les retallades als C.A.P.; els desnonaments; l’Harmonia; l’Assemblea Indignada; la campanya ‘Sant Andreu nooo es toca, salvem el Casc Antic’; l’ANC de StAP

També cosetes de collita pròpia: la commemoració del 20 d’Abril; els Segadors; l’Aqüeducte Palomarium; el Noi Baliarda; els resums diaris de la tele novel·la ambientada a Sant Andreu ‘El Cor de la Ciutat’; l’adequació de l’escut de la Unió Esportiva; la denúncia de l’ànec per comptes del colom a l’escut del poble, que fan servir els de l’ajuntament de Barcelona; el colonialisme dels escuts de Barcelona a les plaques dels carrers andreuencs; el deteriorament de La Rambla; la difussió del Terme Municipal; ara al FaceBook

I un grapat de directoris, amb la Història; pàgines i enllaços d’Entitats; imatges; notícies d’activitats i esdeveniments; el què no ens agrada; més de 2.200 andreuencs i andreuenques ‘donant la cara’; record pels que varen ser; la Tanit; la premsa andreuenca; andreuencs de quatre potes; resultats i situació de la U. E. Sant Andreu

Vaig creure que fent el què es pogués fer, ni que fos poc, o no massa ben fet o, directament, mal fet, sempre fóra millor i més que no pas no fer res o, pitjor encara, fer veure que es fa i tot just aprofitar-se de les circumstàncies i anar fent la viu viu.

Quinze anys autofinançant-se, el coi de web, gràcies a l’amabilitat del petit i mitjà comerç andreuenc; que s’ha traduït en quinze anys d’anar fent, sempre amb l’aigua al coll i rebent crítiques sobre el meu enriquiment …que se’n ha de ser de banau, eh?! o tenir palla a l’ull, o mala fe.

Quinze anys que el proper dissabte 17 de novembre celebrarem amb una festassa al local de Diables de Sant Andreu (al carrer Ramon Batlle, 9), des de les nou del vespre, amb cava i canapés, l’espectacle audio visual sobre els Almogàvers del grup Trencavent i, per anar acabant, DJ’s. Tothom qui s’hi apropi serà molt benvingut i convidat a cava i canapés de’n Carles de l’Associació de Veïns i Veïnes Sant Andreu Nord – Tramuntana.

Quinze anys, que es diu aviat, però que potser tot just siguin els primers quinze anys …per mi que no quedi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!