Bloc-StAP

el bloc de la WEB STAP

28 de març de 2012
Sense categoria
0 comentaris

Resistència cívica, neta i legítima


Ja em semblava que no agradava i que hi hauria algun acte de resistència a acceptar que l’escut de Barcelona ens fos refregat a cada placa de cada carrer andreuenc.

Hi ha hagut qui, des de la ‘societat civil’ i ben cívicament, s’ha mobilitzat i ha actuat tot sobreposant l’escut del nostre poble a l’escut de la ‘gran madrastra’. No l’han tatxat amb pintura, que potser seria lleig, han posat una enganxina amb l’escut andreuenc per sobre del barceloní, netament.

Bo i que a barcelonins, ‘barcelonencs’ o ‘andreuenins’ no els agradi, cosa ben normal ja que per a tota aquesta colla el nostre poble pentamil·lenari, que així podem qualificar d’ençà la descoberta de la Necròpoli Neolítica a prop l’estació de baix, és considerat com a “barri” o, a tot estirar, ‘districte’ de la metròpoli, deixar clar que per a la gent andreuenca l’exibició de l’escut de l’annexionadora ciutat és rebutjable per colonitzador i provocatiu és plaussible i d’agrair.

A qui tampoc ha agradat és als defensors d’aquest ‘civisme de pa sucat amb oli’, ‘per decret’, segons el qual tots i tot ha de ser ‘políticament correcte’, ‘cívicament permès’, acceptat i imposat des de d’alt, al marge, i molt sovint en contra, de la opinió i els costums de la gent del carrer; no pas de tota, hi ha qui sempre està predisposat a perdre llibertat a canvi de poder exigir ‘ordre institucional’, ‘civisme’ personalitzat, exagerat i fet a mida. Un exemple podria ser els que estan en contra del so de les campanes; noi, sempre, o de fa moltíssim, a Sant Andreu de Palomar hem pogut saber l’hora mitjançant el toc de campana de les esglésies, no fa tant també sabiem quina hora era quan escoltàvem la sirena de Can Fabra al matí, a primera hora de la tarda i a l’inici de la nit. Molt llepafils aquests ‘cívics ciutadans’.

I amb això es van trobar la colla de veïns que l’altre nit anaven, presumptament, restituint el sentiment i l’orgull de ser andreuencs anul·lant l’escut que hi havia pel propi sense malmetre res, quan una dotzena de policies, mossos d’uniforme i de ‘la secreta’, els van envoltar i identificar quan anaven xino xano pel carrer i algun d’ells es coneix que canviava escut per escut.
No sé pas com acabarà això, ni quina norma van contravenir, alguna segur, n’hi ha per a tots els gustos de normes i susceptibles de variadíssimes interpretacions. Tampoc sé com és possible que es muntés un operatiu d’aquella mida quan al senyor que va ‘malmetent’ (?) les plaques verges amb una enganxada barcelonina i que molts hem pogut veure a plena llum del dia, se li ha permès fer-ho, no només al nostre poble sinó, sembla ser, per totes les plaques de tota la seva ciutat. Que és pitjor tapar una irregularitat, encara que sigui amb una altre, que la irregularitat primerenca mateixa? Cal castigar els ‘rebels’ i mirar cap una altra banda amb els ‘afins’?

Civisme i resistència andreuenca clarament cívica, neta i legítima.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!