Bloc-StAP

el bloc de la WEB STAP

28 de març de 2012
Sense categoria
0 comentaris

I en vàrem complir 13


Ara fa tot just deu dies i, coses de la vida, per una incidència al servidor on està hostatjada la WEB STAP, aquell dia, el 20, va restar desconectada. Vaja manera de celebrar un aniversari!

Què en puc dir de la pàgina web de Sant Andreu de Palomar que no hagi dit ja? Com molts ja sabeu, la vaig posar oficialment en marxa un 20 de novembre, el de 1997, al cap de cent anys i mig de l’annexió del nostre poble. Vaig anar a la reunió última de la comissió de festes abans que comencessin, poc o res a veure amb la d’ara, per cert, i vaig notificar-lis que el nostre poble ja estava a internet …”- A on?” van fer-me alguns. Internet feia ben poc que havia arribat al país, potser no feia ni un any del primer ‘cafè internet’ a la Gran Via de Barcelona. Allà va ser on vaig adonar-me del potencial de la xarxa. Va ser prenent-me un gintònic amb una companya de feina amb la que vaig anar a ‘descobrir’ què coi era allò que alguna gent anomenava internet, que vaig ser conscient de que si jo podia assabentar-me de què menjarien l’endemà a un restaurant de Ciutat de Mèxic, des de qualsevol lloc del món podrien saber de Sant Andreu de Palomar.

No va ser fins al setembre que, com a treball de fi de curs d’html, vaig fer una pàgina que es deia ‘Saint Andrew of Pingeon House‘ i, ben recolzat pel Víctor, un company fantàstic que es va comprometre a ajudar-me, vaig començar a treballar en el que seria la WEB STAP, la WEB de SANT ANDREU DE PALOMAR. Primer ho vaig provar amb en Joan i el seu ordinador, jo encara no en tenia, però haver d’anar a la Sagrada Família, que és on llavors vivia ell, i trastejar un aparell alié se’m va fer coll amunt aviat. A la que vaig poder em vaig comprar una màquina, un módem i, quedant-me sense línia quan estava conectat, vaig anar parint la pàgina que enviava per correu-e al Víctor i ell repassava i penjava a la xarxa. Va durar un temps això.

Quan ja em vaig veure amb cor, empenyut pel Víctor que en deuria estar fins el cap d’amunt de que no parés d’emprenyar-lo, em vaig autoproclamar webmestre i… fins avui.

Triar servidor també va tenir la seva conya. Primer vaig arribar a un acord amb l’Albert de Màxim Reclam, que se’n havia muntat un de petitó i quan també el vaig atabalar massa i em va suggerir que m’anés espavilant, vaig atrevir-me a contactar amb un que, pel nom, havia desestimat: Kaos. Déu n’hi do el nom, oi? Va ser un encert absolut, encara hi estic hostatjat, fins i tot en Víctor s’hi va apuntar per a la seva pàgina “Amigos de la Egiptología”. Així d’entrada, i al marge del nom, és de Sant Andreu, encara que ara ha crescut una barbaritat, en David és un crack de les telecomunicacions i d’unes quantes màquines ha passat a dirigir un entramat virtual complexe.

En aquells temps, comptem que per a Internet 13 anys és una eternitat quasi, o 15, que són els que està celebrant aquests dies VilaWeb, que va començar com a ‘Autopista de la Informació’, o una cosa així, i és el diari digital pioner i de referència avui per avui. En aquells temps, doncs, em costaba déus i ajuda fer entendre a entitats i comerços de què es tractava, fins i tot vaig editar un petit fulletó amb dibuixets d’uns ordinadors que es conectaven des de tot el món a través de servidors. N’hi havien que pensaven que era ben bé un bitxo rar jo.

I ara tenim el què tenim: una pàgina veterana, que ha anat quedant antiquada pel què fa a la tecnologia i que tot i això dóna servei a la gent andreuenca que, que collonuts que sóu!, li fa un miler de visites i hi consulta unes 12.000 pàgines diàries. Ve a ser una pàgina web enciclopèdica ja que no esborro res, així s’hi pot trobar els programes de la Festa Major des del ’97, o totes les Entitats andreuenques, o les campanyes del Cementiri i de les Casernes, o quasi 1.800 andreuencs i andreuenques… etz. etz.

L’actualitzo diàriament i mantinc al dia les programacions de teatre, de cinema, de sardanes i altres activitats que m’arriben. També, clar, els programes de Festa Major, bé, d’aquella manera, perquè ja fa uns anys aquest coi de comissió de festes que patim últimament amenacen amb ‘persecucions legals’ a qui s’atreveixi a reproduir ni una coma del ‘seu’ programa de festes, déu n’hi do! oi?

En fi, que fa estona que tenim un portal seriós a l’Internet i que si res no es guerxa seguirem tenint-el per molts anys (toco fusta). De moment en vàrem complir 13.

Publicat el 30 de novembre 2010

WEB STAP
WICCAC (Webmàsters Independents en Català de Cultura i d’Àmbits Cívics)
Kaos
“Amigos de la Egiptología”
VilaWeb
Entitats Andreuenques
Accions Andreuenques
‘Els que ara som’
Notícies d’activitats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!