Fòrum Narcís Monturiol

Grup d'opinió

7 d'octubre de 2015
0 comentaris

Debat post-electoral: Lerrouxisme?

Amb  un paisatge post-electoral boirós per a massa persones, tot i ser fàcil  d’explicar “ urbi et orbi”  que els resultats  a les eleccions al  Parlament de Catalunya del propassat dia 27 de setembre  són matemàticament nítids, el FNM ha de contribuir a esvair boires que ens arriben d’arreu de la Pell de Brau (espatlla dreta inclosa).

Per iniciar el debat  començo amb aquesta missiva adreçada  a tothom que em vulgui llegir, bé que espero una excel·lent rèplica del nostre bon amic “ Toni Mig Dimoni”.

Quatre dades :

Sí  a la independència : En escons 72, en vots  1.957.348

Sí/no no ho sabem… : En escons     11, en vots     469.364

No a la independència: En escons 52 , en vots 1.605.563

Les persones  que sense embuts ens considerem  d’esquerra nacional hem d’obrir un debat des de la societat política ( prou de civil !)  en el qual, segons el meu entendre, hi ha dos tasques fonamentals:

1. Identificar i aïllar democràticament i política el lerrouxisme.

2.Treballar aliances esquerranoses des de sectors de Junts pel Sí i la CUP amb Catalunya Sí que es Pot; amb una premissa : sense obsessions malaltisses amb la figura del President (en funcions) Artur Mas  -que les branques no ens tapin el bosc -.

En “Toni Mig Dimoni” ens lliurà  un excel·lent article abans del 27S en el qual ens mostrava en  la introducció  els seus coneixements d’Història amb una descripció magnífica  sobre la figura de don Alejandro Lerroux (1864 -1949) i  el moment històric en què va viure.

L’article al meu entendre  incloïa  un equívoc que ja es feia palès al títol.

Situava al bell mig del lerrouxisme a Catalunya Sí que es Pot.

Respecto  i entenc que des del seu independentisme actual  i de la seva ja llunyana militància al PSU de Catalunya – com la meva- estigui molt ferit amb les persones d’ICV  i d’EUA que estan portant  allò del “ Partit nacional i de classe”   a  l’enterrament definitiu.

És evident que  en  aquestes formacions encara queden persones fermes amb les quals cal establir ponts per , sense sectarismes,  treballar per tal d’incrementar el nombre de ciutadans de Catalunya que optin per la Independència.

No tenim massa temps. Els veritables lerrouxistes, que tenen també tics falangistes,  són el primer partit de l’oposició al Parlament de Catalunya.

No oblidem que Ciutadans ha fotut una gran mossegada al pastís adobat per les polítiques erràtiques  de l’esquerra tradicional  a l’abans  anomenat “cinturó roig” de Barcelona i d’altres ciutats encara amb un entorn industrial proper.

“Pongamos que hablo de Madrid” diu en Joaquín Sabina en un dels seus magnífics poemes.

A Catalunya  parlem de Nou Barris a BCN, de l’Hospitalet de Llobregat, del Prat de Llobregat, de Santa Coloma de Gramenet…

 

El Llop del Montsant des del Cap i Casal , 5 d’octubre  de 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!