Fòrum Narcís Monturiol

Grup d'opinió

29 de juliol de 2015
0 comentaris

Compartir amb tothom una gran alegria

Voldria compartir amb tothom una gran alegria: ahir es va aprovar al Ple del Parlament que Catalunya som un territori lliure de circs amb animals. Una excel·lent notícia! Llàstima que només afecti un petit nombre d’espècies, principalment mamífers, mentre que la resta, inclosa la nostra, segueix sense protecció de cap mena. Només cal veure els índexs de contaminació atmosfèrica, per citar-ne un exemple recent. A l’època romana, i també al Circ, algunes espècies de mamífers rebien per aliment individus de la nostra espècie, en funció del què sortia al “m’agrada!” del Facebook de l’Emperador… Total, d’això fa quatre dies!
Bé, i, ja que parlem del Ple del Parlament d’ahir, aquest sí que va ser un bon número de circ. Una excel·lent “mise en scène” per un comiat de Legislatura que, a més, podíem seguir sense cap recàrrec del 21% (potser per que dir que té valor afegit sona a broma de mal gust). Va faltar, això sí, que en acabar, saludessin al públic. Tothom va representar el seu paper, sense sortir-se ni un mil·límetre del guió. Enhorabona per un gran final d’una legislatura tan excelsa!
Entretant, la senyora Pastor rondava pel Baix Llobregat posant-hi pedres – això sí, primeres pedres – com no podia ser menys atès el seu rang de ministra del Reyno. El seguici comptava amb el senyor Vila, conseller del territori – pedres incloses – que algun dia s’haurà d’escindir de l’esmentat Reyno. El seguici en ple, com tampoc no podia ser d’altra manera, bavejava darrera la senyorassa per la inversió més inútil (pel territori i els seus indígenes – braus i animals de circ inclosos) de totes les que hi havia pendents des de fa almenys 5 anys. Les inversions útils, que ens permetrien arribar a l’hora a la feina sense haver de contaminar l’aire, i que estan pendents també des de fa temps, ens les deixen per quan siguem independents.
Vet ací doncs que, mentre al Parlament s’escenifica una picabaralla de hooligans, entre camps de carxofes i userda, fem les paus, per uns 200 milions d’euros que, 3% apart, aniran a mans privades d’algun Grande del Reyno. De passada, per acabar la “faena” (emprant un llenguatge d’una activitat il·legal al nostre territori) i quedar bé amb la ministra, carreguem contra l’única actitud digna, d’algú que de moment, sense solemnes declaracions, no se sotmet als designis de la Metròpoli.

Padrí Guiriguet
23 de juliol del 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!