Fòrum Narcís Monturiol

Grup d'opinió

17 d'abril de 2015
0 comentaris

GRÈCIA

Els mitjans de comunicació alemanys, italians, espanyols, catalans etc.. s’abraonen en desqualificacions sense cap rigor sobre Syriza. La majoria de llurs columnistes, tot oblidant que les eleccions gregues van ser nítides i absolutament democràtiques, defensen la duresa del capitalisme de la troica, s’obliden de la pressió dels mercats i, per acabar-ho d’adobar, fomenten un estat d’opinió entre la ciutadania europea que responsabilitza de la fallida grega, botiguers, mestresses de casa, o manobres que, tal com també fan aquí, no paguen l’IVA ni el cobren per que els “honrats clients”, els que llegeixen els diaris on es publiquen aquests articles, volen estalviar-se’l. Vaja cinisme!

Per què no situen al mig de la tempesta als bancs grecs, als poders financers i als governs conservadors o socialdemòcrates que van arruïnar aquest país, tant mediterrani com el nostre?

Val la pena llegir el llibre del professor Fontana: “Por el bien del imperio. Una historia del mundo desde 1945”, on en el capítol sobre la guerra freda, si no em falla la memòria, escriu, amb mà de mestre, les penúries del poble grec al finalitzar la Segona Guerra Mundial, a causa de la guerra civil entre “rojos” i “blancs”, que no va finalitzar fins el 1949.

També ens recorda la dictadura dels coronels a Grècia (1967-1974).

Ambdues desgràcies històriques van succeir per tal que no guanyés l’esquerra.

La batalla oligarques vs majoria de la població, que s’està desenvolupant a Grècia no es pot deslligar gens dels interessos econòmics i de supervivència del sector, que alguns anomenen “classes mitges i sectors populars catalans”.

Mentrestant…, tal com diu en Colau del Ros: – Què fem amb el “Prucés” ? I algunes persones diuen: Fins que no es posin uns quants morts a l’entrada de la Diagonal cap govern del “món civilitzat” ens farà cas.

Les independències sense algunes baixes humanes no s’han relatat mai des de l’aparició de la impremta.

Xavier

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!