Wu Ming.cat

A l'esquerra, la CUP

15 de gener de 2008
11 comentaris

NO VOTIS, el 9 de març

(…)
Com a col·lectiu editor d’aquest bloc i responsables d’un primer projecte literari (“La Fàbrica”), voldríem compartir amb tots vosaltres unes breus reflexions sobre el període electoral que tot just s’ha obert. I ho fem dient, clar i català, que no votarem i que, amb modèstia i convicció, farem campanya pel no vot. 

Que a què treu cap tot això?
 

. 1. Primerament, dir que no votar és tan lliure i legítim com votar –bé sigui alguna llista, en blanc, o votar nul-. Prou, doncs, de demagògia institucional que mira de criminalitzar comportaments electorals crítics i més combatius.
 

. 2. L’actual panorama electoral ve marcat, a grans trets, per un fondo desistiment de la política provocat pel debat i la realitat estatutària i per la decepció causada per un govern catalunyès tímid socialment i neoregionalista a nivell nacional. També per la poca lleialtat als seus socis catalans i la migrada voluntat autonòmica de l’executiu neocentralista d’en Zapatero.
 

. 3. No hi veiem, entre les diverses opcions, cap que representi, amb cara i ulls, una proposta d’esquerra pel socialisme, d’esquerra d’esquerres, i que plantegi un nou marc jurídicopolític que avanci cap a la independència.

. 4. Més encara, l’esquerra que hem conegut no exerceix com a tal. Ja no és útil, ni conseqüent, ni reivindicativa. No s’hi pot comptar, doncs. Sols gesticula i xerra. Però no tira endavant polítiques d’esquerra.
 

. 5. Nacionalment, poca diferència hi veiem, fora de les paraules, entre les forces polítiques d’obediència catalana principatines. Ambdues aposten pel marc estatutari i pel sistema autonòmic. Cap d’elles no ha presentat cap proposta d’avenç nacional ni sòlida ni creïble. 

. 6. El nostre és, doncs, queda clar, un no vot clarament d’esquerres i independentista. Hi ha, però, d’altra banda, un altre argument: les forces polítiques actuen a Madrid bé com a sucursals, bé com a grups de pressió que miren d’aconseguir engrunes. Cap d’elles enfoca la seva representació de forma digna, coherent i valenta.
 

. 7. És per tot això que plantegem el no vot com la forma més radical i massiva d’expressar un càstig a les formes de fer i de treballar políticament, especialment durant el darrer període. Un no vot com una eina d’exigir un canvi radical i d’infringir un fort correctiu a uns actors tan genuflexos i incompetents.
 

. 8. Per un país que avanci, netament, a nivell social i nacional, per dignitat, et volem demanar que el proper 9 de març 
 

NO VOTIS

Wu Ming.Cat
 

  1. Comparteixo totalment el vostre escrit, i tenia intenció de no anar a votar en les properes eleccions pels mateixos motius que doneu vosaltres. Però l’altre dia vaig saber del Partit Republicà Català [ http://www.partitrepublicacatala.cat ], on hi tenen un text dirigit explícitament als decebuts com nosaltres [ http://www.partitrepublicacatala.cat/partit/8_crida_catalans_decebuts.php ]. Em sembla l’única alternativa raonable al fet de no votar, però no els conec, i tinc els meus dubtes. Algú en sap res, d’ells?

  2. hi ha altres opcions: PCPE

    -Treballem per organitzar al moviment progressista i revolucionari dels
    Pobles d’Espanya en el procés de lluita per la democràcia directa, el
    socialisme i el comunisme.

    -sobre la base del
    reconeixement de tots els drets de les nacionalitats, inclòs el dret a
    l’autodeterminació, i que faci seva la proposta de la construcció d’una
    República Confederal fonamentada en el principi leninista d’unió
    voluntària de pobles lliures.

    els tens aquí comunista i a favor del dret de la autodeterminació PCPE/PCPC

  3. M’he rumiat força les opcions, i jo també he acabat concloent que el millor que podem fer és no votar i dir clarament per què no hi anem.
    A part que, molt probablement, serà l’opció guanyadora i encara que no es pot atribuïr l’abstenció a una única causa, si es deixa palès per què i el diferencial és escandalosament alt, el missatge serà clar i contundent.
    Les altres opcions, per minoritàries, tindrien l’efecte contrari (nul, blanc). A part que el blanc és donar…carta blanca. I si quelcom no vull fer ja, és això.
    Entre PP i ZP (i adlàters catalans), una bona botifarrada i la tele apagada. I l’endemà, a seguir treballant pel país tot el que ells no treballen.

  4. Elements com aquest wuming són els que han emmerdat l’independentisme durant anys. Abstencionistes, utòpics, creguts, personalistes, egoistes…. i després parlen de socialisme hahahaha

    Són incapaços de fer cap projecte polític i per això es consolen dient que no cal votar. Però mirem els abertzales bascos com sí presentaran candidatures, i si les il.legalitzen doncs aniran a votar encara que compte com a nul. Però els mals imitadors catalans fan una pena que fa vergonya. La raó per la qual criden a l’abstenció és la seua manca de suport popular i la seua manca d’organització. Ni entre ells es posen d’acord.

    Com més lluny els tinguem millor per a l’independentisme. Volen allunyar la gent de la política, per a que sempre ens la facen els espanyols fins que desapareguem com a poble. Són pocs però molt nocius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!