7 d'agost de 2008
0 comentaris

Firagost

L’estiu a Valls el marca una mica el Firagost, hi ha un abans i un després de l’activitat a la ciutat i són molts, sobretot en el món del comerç, que no comencen vacances o tanquen els seus comerços fins un cop passada aquesta data, el primer dimecres del mes d’agost .

El que s’ha batejat com la fira del camp català, té les seves peculiaritats i en el decurs dels anys la nit de la vigília s’ha convertit en un autèntic fenomen social i, ja sigui perquè a la nit fa menys calor o pel costum de sortir de nit, que riuades de gent envaeixen la ciutat, seguint actes com la cursa dels sacs d’avellanes o el concurs d’arrossegament.

Com a persona interessada en el món del vi, aprofito el dimecres, amb una mica més de calma, per saludar els productors de vins del meu entorn més immediat i xafardejar les novetats que porten a exposar al Firagost. Això em permet saludar una bona colla de coneguts, molts els visitaré en el decurs de l’any en els seus cellers o cooperatives, tots ells fan un esforç per donar-se a conèixer en el seu entorn més immediat i, francament, hi ha coses molt interessant, com poder comprar rosat de trepat de la cooperativa de Blancafort, per 2€, així com novetats d’alguns cellers de les quals ja parlaré en propers escrits. (continua…)

El recorregut continu, comprant formatges artesans de l’Albió i mel que sé que és de tota confiança, com la que fa el Josep Flavià, alguns embotits artesans, tot plegat com un llibre del Peter Mayle.

Aquest any el Firagost l’ha inaugurat el President de la Generalitat, el fet que el proper dia nou s’acabi el termini que tenia previst l’Estatut per formular el nou finançament,  fa que segurament no hagi pogut començar les vacances. Si aquest cop no s’obté un bon acord, potser serà millor que tots els catalans marxem de vacances, almenys de vacances fiscals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!