Al cap de pocs instants algun d’aquests numeros em sembla familiar i no sé perquè.
Estic ben despert, però no entenc res. Flashos de cares i paraules em llampeguen pel cap Pallàs, Rosset, Vicens, Aiguadé, Envinats, Bonfill i un nom Carme …
A la boca i a la memòria m’apareix el regust de la carinyena, el cabernet i el sirà, però també de terres de pissarra i granit, sauló … Memòria de la terra i de ceps quasi centenaris.
Les idees comencen a ordenar-se dins al meu cervell, però tot aquell regitzell de numeros a la pell em fa rodar el cap.
La sensació, però, és que he viscut quelcom únic, antol·lògic. Quelcom varietal…
Cal apurar el plaer dels misteris. No cal saber-ho tot, només cal ésser.
Una altre paraula m’esbataneix el cervell: Empordà. I ho fa a cops de Tramuntana, el meu pensament va d’un lloc a l’altre embogit pels cops de vent, però al mateix temps amb cada alenada la llum clara, nítida i blava del cel de l’Empordà m’aclareix els sentits…
Cada codi tatuat, un vi!
Cada nombre, un sòl, una varietat!
Cada parell de números una anyada!
Cada ampolla un missatge escrit en el temps i alhora la seva memòria!
Carinyena, pissarra, sauló, cabernet, sirà, carinyena blanca, Empordà!
Gràcies Carme pels teus vins i la teva sensibilitat.
* He entès tot el que m’havia passat gràcies als preciosos escrits de
Ramon Rosset Tast Varietal de la Col·lecció de Terrers de Vinyes Olivardots i el de Jaume Aiguadé a Vins de Catalunya
Per tant si voleu saber que va pasar exactament a Girona al Carrer Calderers el dimecres 12 de juny, llegiu-los.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!