Viníssim

bloc de vins

25 d'abril de 2012
5 comentaris

Lo Morenillo 100% de Vins del Tros, Terra Alta en estat pur ….

Fa tres anys no havia sentit a parlar del Morenillo, va ser gràcies el Templari de Barbara Forés el que ens  va posar a la copa per primer cop. La seducció d’una varietal entre antiga, nova i recuperada només havia fet que començar.

Disculpeu que us parli d’un vi que encara no ha sortit al mercat, però Joan Ramon Bada, un crac de la iphonografia, de Vins del Tros, un celler que contribueix i molt a renovar la DO Terra Alta, me’l va deixar tastar fa un quant temps i tot i que encara no el podem comprar, fa molts dies que  no me’l trec del cap. Estava destemplat.

Vi: Morenillo 2011, Vins del Tros

DO: surt sense DO per reivindicar la singularitat de la varietat.

Raïm: Morenillo 100%

Elaboració: vi negre de vinyes velles de 80 anys amb 8 mesos de bóta de roure francès.

Grau: 13º


Tast: roig que enamora; nas especiat i humit, amb un punt de mores; pas per boca ple vellut, fruita negra, fresc amb un punt balsàmic, més atlàntic que mediterrà, per dir una barrabassada; un vi que per la seva elegància et porta a la reflexió, és més Pinot que Carinyena, complex i original. A mí m’ha trencat l’esquema que m’havia fet al voltant d’aquesta varietat.  

Glopets: del tast d’aquell dia hi havia més joies, per exemple una carinyena brutal, i les garnatxes de la Sra Carmen potents i elegants, ens van deixar bocabadats.

El millor de vins del Tros però és la tasca que fan amb l’Ay de mí i el 100×100, garnatxes negra i blanca respectivament que fa un parell d’anys que ens regalen Terra Alta de qualitat a dojo i a bon preu. Gràcies Joan Ramon.

De Morenillos en trobareu algun més el de Celler Pinyol, que passa dels 30€ i l’abans esmentat del Templari, on ronda el 50% del cupatge amb garnatxa negra, vins que es superen a cada collita. Lamento dir-vos que de moment a Barbara Forés descarten fer-ne un monovarietal. A veure si canvien d’opinió i ens  fan un regal.

Dels Mandos, Trepats, Sumolls … potser pel que he tastat la Morenillo és la més diferenciada. Millor més varietat pels nostres paladars. Quan surti al mercat no us el deixeu passar, enriquiu el vostre paladar.  

Només ens falten unes poques setmanes per tenir-lo, quina salivera …

Salut,

 

  1. Hola Nani!

    Estarem espectants a aquest morenillo 100% de ben segur prou interessant. Un altre celler que també té un vi amb 25% de Morenillo és el Celler La Bollidora de Vilalba dels Arcs  i el seu vi Plan B (40% garnatxa, 25 % carinyena, 25% morenillo i 10% sirah), en Joan R. Bada assessora a aquest celler.
    Salut! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!