Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Esperaré siempre tu regreso, de Jordi Peidro.

No soc molt aficionat al món del còmic. Em vaig quedar amb els Mortadelos de xicotet, les novel·les il·lustrades de l’editorial Bruguera (Jules Verne, Salgari,…), els Asterix i Tintins, i ja de més major els còmics de la revista El Jueves (Fer, Ivà, sobretot). El que ara és diuen novel·la gràfica no és que m’haguera atret molt per molt que li canvien el nom al còmic de tota la vida. Ara ha arribat l’excepció i aquesta ha estat la narració en còmic de les penalitats d’un alcoià al camp de concentració de Mathausen, on varen anar a parar molts exiliats republicans, dels quals, la majoria no varen tornar.
Des de principis d’any que sabia de l’existència del còmic gràcies a un seminari sobre la Shoa que es feia a la Universitat de València, i també havia anat a la seua presentació, però aquell dia no els vaig poder comprar, però l’espera ha valgut la pena, i malgrat la meua poca experiència en aquest tipus de relat, m’ha agradat molt la manera de dibuixar i transmetre la història a través de les vinyetes i dels diàlegs. Ha valgut la pena el retrobament amb el món del còmic. Llàstima que en aquest país en el que vivim, que no respecta gens la seua cultura, el còmic haja estat editat en castellà. Això en un país normal no passaria.
Entre tanta tragèdia en quede amb un personatge tragicòmic que apareix tres vegades només, però que considere un dels màxims responsables del que va passar: “Serranito Suñer”. Personatge que un dels insofribles canals de televisió que ens toca aguantar va intentar edulcorar recentment, fent-lo passar per un heroi romàntic en una sèrie de televisió.

El títol del llibre ve de la cançó que tocava la banda de camp (evidentment obligats) cada vegada que executaven un presoner “J’attendrai”
https://www.youtube.com/watch?v=Uqvr6igV3Wc


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.