Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

La Font de la Figuera-Alt del Capurutxo.

Avui he tornat cap al sud del meu país. Fent autocrítica, ho hauria de fer més a sovint. He anat a pujar a l’Alt del Capurutxo (901 m) a La Font de la Figuera, el poble natal del general de l’Exercit Popular Vicente Rojo. Ha estat una ruta prou senzilla i agradable, sobretot després de les previsions que tenia de passar molta calor. Com la pujada al cim ha estat per la part nord de la muntanya, això s’ha notat en una major presència de vegetació que et protegia del sol. Una vegada al cim, ja es veia que la part sud no era el mateix
Durant la ruta o al cim es poden observar les obres d’una nova línia de TGV que estan fent i el que sembla una nova autovia en direcció cap a Castella. Fins quan el llençar el diners d’aquesta manera?.
Per cert, parlant de memòria històrica, la xica jove del bar on hem dinat no tenia ni idea de qui era el General Rojo, i això que era del poble i allà, té un monument dedicat a la seva memòria. Però ja se sap, la història la escriuen els guanyadors i després de molts anys de “pseudo-democràcia” no s’ha canviat molt.
Per acabar, un consell gastronòmic: compreu vi de la cooperativa d’allà, és bo i alguns molt bons i, el que és millor, a bons preus.
CAM02604

Publicat dins de Muntanya | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.