Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Presentació del llibre “Totes les cançons parlen de tu” a Llíria.

Ahir va venir Xavi Sarrià a presentar el seu darrer llibre al Casal Jaume I de Llíria. Va ser una presentació molt familiar i entretinguda on es va parlar del llibre, però sobretot de la situació política i social de València a principis dels anys 90, quan el PP va començar a agafar el poder a la ciutat, i un poc més tard a la resta del país. Com ja vaig escriure en un altre post, jo tota aquesta època la vaig viure des del Vallès i no acabava d’entendre com podia passar el que estava passant al meu país. Potser no me n’adonava que el PSPV amb les seves polítiques ja havia plantat la llavor d’aquests canvis. Per això, com li vaig comentar ahir a l’autor, vaig començar a llegir el seu llibre, per veure com ho havien viscut els que s’havien quedat a la ciutat, els que no varen anar-se’n per motius de feina.

També es va parlar de la relació entre la música i el llibre, el títol ja és tota una declaració d’intencions. Però és una relació que jo note molt a la literatura actual, a més incloent el cinema. Llegint novel·les actuals, notes que parlen de cançons que coneixes, pel·lícules que has vist, que podries fer una banda sonora del llibre; situació que no et trobes, per exemple, llegint Tosltoi (o almenys amb tanta freqüència). Estar llegint un llibre, i gràcies a la tecnologia moderna (o siga al youtube), escoltar la cançó o visionar el tros de film del que parla el llibre. Quan vaig acabar el llibre de Xavi, per exemple, el primer que vaig fer va ser veure el vídeo de “La vida sense tu”, a més rodat a la plaça Redona de València, un dels llocs emblemàtics de la ciutat, que s’han encarregat de desvirtuar les autoritats municipals que tenim. Un exemple més de com aquesta dreta que ens governa ens canvia la ciutat per fer-nos perdre les nostres arrels (també parlàrem d’aquest tema).

Un altre debat que hi va eixir va ser sobre l’ensenyament en la nostra llengua, sobre la LUEV, una llei que mai ha arribat a funcionar com ho hauria de haver fet. Però si a més de l’escola, no es fa res per potenciar la llengua en la resta de la societat, aquesta llei no val per res, i això, com li vaig dir a l’autor, quedava ben explicat a l’article que ell havia publicat a Vilaweb aquell mateix dia. Situació o problema que també es té al nord de Sénia.CAM01189


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.