Vicent Luna i Sirera

Tirant al blanc

24 de gener de 2015
0 comentaris

“Les mars perdudes” de Leandre Iborra

Dijous 22  es presentà  al CCOM  d’Alcoi el darrer llibre de l’escriptor mutxameler Leandre Iborra i Polo. No és la primera vegada que aquest autor  de contes, contalles, llegendes alacantines, contes màgics,  novel·les, etcètera,  ha vingut a la nostra ciutat per parlar-nos la seua obra. Ara fa dos anys ens presentà “La dama de gris, una novel·la sobre la transició al País Valencià i ahir “Les mars perdudes”, “set narracions que tenen com a fons El Campello, una població marinera propera a la ciutat d’Alacant. La presentació va córrer a  càrrec del professor de la Universitat d’Alacant Vicent Brotons i Rico, qui destacà la força que tenen les set històries, la riquesa del seu vocabulari i el gran aprofitament didàctic que s’hi pot fer per part del professorat.

Iborra ens contà, amb tota mena de detalls, com van sorgir cadascuna de les set històries, projectant-nos en una gran pantalla les il·lustracions que les acompanyen. El llibre ha estat editat per Pagès editors, a més a més va rebre el VIIIé Premi 7Lletres 2013, premi dedicat, poca broma, a l’escriptor Manuel de Pedrola, un premi que el seu àmbit és de tots el  Països Catalans. Leandre Iborra, que a sobre sempre porta un bolígraf i una petita llibreta, doncs en el moment més inesperat li pot vindre la inspiració, això és, una idea, una motivació, una imatge, una frase, una fotografia, un acudit, una pista, és una persona molt observadora i que parla molt amb la gent. Moltes d’aquests frases que escriu en la seua llibreta, recollides de viatges, entrevistes, classes amb alumnes… són l’origen de les seues narracions, incorporant, de vegades, personatges reals, així com els seues  diàlegs i frases.

A “Les mars perdudes”, a més de conèixer la vida dels pescadors, les seues històries i aventures, la mena de pesca que practiquen o els viatges de mesos per anar a pescar a Larraix al Marroc, els lectors també descobriran els penya-segats de la costa, les coves on s’amaguen els contrabandistes, el soroll que fa l’aigua del mar i les plantes i herbes de la zona.

En definida, una nova publicació d’aquest mutxameler que, com un bon deixeble valorià, escriu literatura de la bona a partir de l’observació i la recerca d’històries i situacions de la vida quotidiana, que per a molts ens passen desapercebudes però que per al nostre escriptors són tota una font d’inspiració.

Alcoi 22 de gener del 2015

DSC08844

DSC08842

DSC08840

IMG-20150122-WA0001

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!