Vicent Luna i Sirera

Tirant al blanc

19 de desembre de 2014
0 comentaris

“El silenci” ompli CCOM

Anit al Centre Cultural Ovidi Montllor d’Alcoi (CCOM), i amb la sala de gom a gom, es presentà la darrera novel·la del polifacètic  Jordi Tormo i Santonja, que té com a títol El silenci. En paraules de Francesc Gisbert, i  segons  llegim al seu currículum, aquest alcoià ha fet de tot: escriptor, professor, tècnic en el CEEI d’Alcoi,  col·laborador honorífic de la Universitat d’Alacant, regidor per EU…

Tormo va saber amanir com cal una bona presentació, aplegant en una mateixa taula a l’editor  Pau Grau,  com a representant de “Música de telers”, l’escriptor Francesc Gisbert que ens féu cinc cèntims del seu currículum, el poeta Miquel Cruz  que ens parlà del llibre, i a un amic psicòleg que l’assessorà en les característiques de la malaltia del trastorn bipolar i la depressió. I és que Jordi Tormo per escriure aquesta història d’amor, envoltada pels efectes cruels de l’esmentada malaltia, va haver de documentar-se força i llegir més d’un expedient clínic.

Així doncs, com veiem, fou una presentació ben amanida i adobada, perquè entre pels ulls, a punt per agafar la forqueta i començar a gaudir-ne:  dels sabors, colors, textures…Només obrir el llibre ja ens  trobem amb una sorpresa. I és que l’escriptora, la també alcoiana Isabel-Clara Simó, és la que li prologa el llibre.  Simó ens recorda que estem davant d’una novel·la que té un llenguatge clar, eficaç i conté diversos registres per a diverses situacions, amb  l’estructura sòlida”.

Comptat i debatut, els qui  hem tingut la sort de conèixer a Jordi Tormo en algun dels seues polifacètics treballs i quefers, i sabem, perquè ho hem pogut constatar, que és una persona a qui li agraden les coses ben fetes i acurades,  i a més a més que és d’una gran senzillesa i  té una capacitat de treball envejable, sabem que, i  abans de llegir el llibre, no ens decebrà gens ni mica. Estem segurs que el seu darrer fill literari, com emfatitzà Francesc Gisbert, la seua novel·la El Silenci, no ens deixarà indiferents i que aquesta amanida a més dels bons sabors i textures, en proporcionarà, com diu Clara-Simó, “la fragància de la bona literatura”.

Alcoi, 19 de desembre del 2014

20141218_201750

20141218_201600

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!