Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Gràcies

Publicat el 30 de gener de 2008 per vicent

No el conec de res a l’Andreu Pedró-Garcia, un castellonenc que fa classes de català a un grup tan curiós com interessant d’universitaris a Boston. Però llegint aquest article sobre la seua feina, que he trobat de pura causalitat en un diari universitari dels Estats Units, he pensat que és just donar-li les gràcies. A ell i als que fan feina com ell.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

  1. Aquestes classes de català són a la University of Massachusetts Amherst, és a dir, no és exactament a Boston sinó a una altra ciutat del mateix estat. Només volia puntualitzar-ho. Jo estic fent el meu projecte de final de carrera a aquesta universitat i quan em vaig assabentar que es feien classes de català em vaig endur una sorpresa molt agradable. És una cosa que no m´hauria imaginat mai. Sembla que s’interessen més per la nostra llengua als EUA que a altres llocs molt més propers. Crec que és molt just el reconeixement.

  2. Fa 15 anys, hi havia un programa d’instrucció intensa en català a la meva universitat, Rutgers. El programa es va fundar per una jove professora brilliant, Janet DeCesaris, ara a la facultat de la Pompeu Fabra. El programa va tancar quan la Janet va tornar a Espanya amb el seu marit, un català. De tant en tant eren temptatives (febles) de restablir el programa — al menys pels molts estudiants de Rutgers que assisteixen el seu programa a València — però no tenien molt èxit. El departament de espanyol i portuguès fixa l’atenció a l’Amèrica Llatina o "Spain" (vol dir "Madrid"), i el públic americà (en general) no s’interessa molt en qualsevol llengua o cultura no-americana.

    No obstant, trobo més i més la paraula "Catalan" als diaris i revistes i a la National Public Radio. Em sembla que, al menys enmig de les persones de la classe alta, consciència del català està creixent. L’obra d’en Pedró-Garcia (i els altres amb l’Institut Ramon Llull) va a ajudar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.