Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Llibreries

Em demanen d’una revista si puc explicar quines són les meues llibreries preferides. Aquesta seria una llista aproximada.

-Barcelona. La Central de dalt, la del carrer Balmes i Laie. També m’agraden de tant en tant Proa, Ona, la Central del Raval i la Catalonia.

-València. Em té fascinat la nova llibreria de la Universitat de València. S’acosta a una catedral. Per supost Tres i Quatre, encara que caldrà veure com queda ara que la porten a El Siglo. I Soriano, que manté el seu encant. La París-València del carrer Pelai continua sent una mina de sorpreses.

-Arenys. El Set-Ciències.

-Brussel·les. Tropismes a Sint-Hubertusgalerijen és poc menys que perfecta. La meua llibreria favorita arreu, ara. També solc passar-me per la FNAC de City 2 i a la Waterstones (Bvd. A. Max), una autèntica llibreria anglesa al centre de la ciutat. Excel·lent.

-París. La FNAC de Les Halles. La millor del món. Mai sé si m’agrada tant per ella mateixa o per tant records com hi tinc vinculats. Però sempre és un plaer.

-Nova York. Les dues Barnes&Noble de la cinquena, especialment la de dalt. I la d’Union Square. I per supost Strand. És una llibreria estranya, bruta i desordenada que em fa vindre claustrofòbia per segons però hi trobes tantes coses allà dins…

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

  1. Coincideixo en l’elecció de La Central… ben organitzada, amb un bon fons i amb uns empleats que saben atendre a la gent. La Llibreria Proa m’agradava molt més quan estava al carrer Diputació; la nova organització ara que són a Rosselló no l’acabo de trobar massa lògica i em costa saber localitzar els llibres.

    Una altra llibreria que també visito sovient és la l’Alibri (l’antiga Helder), a Balmes/Diputació. També vaig molt sovint per l’FNAC de Plaça Catalunya (encara que m’agrada més el de l’Illa).

    I l’altra gran llibreria de Barcelona que cal citar és el Mercat de Sant Antoni. Si hi vas d’hora, abans de les 10.30 que es comença a massificar, és una autèntica joia en brut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.