Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Snowden al cinema, de la mà d’Oliver Stone

Sóc dels que consideren que Edward Snowden és un heroi del nostre temps. La seua honradesa, la seua valentia i la capacitat que va tenir d’obrir-nos els ulls sobre la vigilància a la qual estem permanent sotmesos fa que l’admire i que intente seguir-li la pista en el que no deu ser fàcil el seu exili rus.

Aquest cap de setmana, per això, he vist que estrenaven ‘Snowden’, el film d’Oliver Stone i he anat a veure’l al cinema. El film m’ha semblant una mica llarg, crec que li sobren deu o vint minuts però la minuciositat amb la qual retrata tot el que va passar i els mitjans amb que Stone compta per a fer-ho són realment destacables.

Però és precisament l’última part del film, amb el canvi de ritme i escenari que hem vist tan sovint en Stone, la millor, tot i ser la menys espectacular. Per com la vius i pel que representa políticament. Snowden fa ja anys que viu a Moscou, forçat a un exili que no li deu resultar gens agradable, amb Putin allà mirant per la finestra. La temptació d’oblidar-lo és per això massa fàcil i que un director com Stone decidisca tornar-lo a la palestra pública em sembla fonamental.

Especialment perquè si Hillary guanya les eleccions em tem que les coses es posaran molt lletges… Ja en parlarem.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.