Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Deu anys de la manifestació independentista que ens va sorprendre a tots

Avui fa deu anys exactes de la manifestació que va anar de la Plaça d’Espanya a la Plaça Catalunya de Barcelona. Aquell acte va ser el primer gran acte independentista de la nova època, el convocava la Plataforma pel Dret a Decidir, i va ser una enorme sorpresa per a tots. Enorme sorpresa per l’èxit de la convocatòria, que superava de molt les xifres habituals de l’època però enorme èxit també per la presència massiva de la reivindicació d’independència quan la manifestació no havia estat convocada com a tal. (Fixeu-vos que la majoria de banderes encara no porten l’estel).

Parlem del 2006. Encara haurien de passar quatre anys fins la manifestació contra la sentència de l’estatut del 2010 i després dos anys més fins l’inici de les grans manifestacions dels onze de setembre de l’ANC. És bo recordar-ho i aquest vídeo d’ERC em sembla una bona manera de fer-ho. Per cert que jo vaig ser una de les persones que va llegir el manifest al final de la manifestació…

 

PD. En l’acte de comiat a la Muriel Casals m’he trobat la Mònica Sabata, artífex principal d’aquella mobilització. Diu que quan va acabar li vaig ‘tu no ho saps però això és una bomba’. La meua memòria em falla però si ho diu ella segur que és cert.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.