31 de maig de 2009
1 comentari

Piloteres

Pocs països permeten usar pilotes de goma als cossos policials, ja que són molt perilloses. Segons la legislació espanyola, no es poden tirar a menys de 30 metres de distància i tampoc a la part superior del cos. I això, raramen s’acompleix. Donar una arma tan perillosa com aquesta als policies és senzillament una salvatjada.

Les pilotes de goma poden causar lesions molt greus, i fins i tot la mort, tal i com va passar per exemple amb Rosa Zarra, una àvia que va morir per l’impacte d’una bala de goma de l’ertzaintza, i com ha passat amb nadons a Irlanda del nord per exemple. Hi ha força persones que han resultat greument ferides, amb pèrdues d’ulls (el que ha passat aquesta setmana no és una excepció) i altra mena de lesions, com ara pèrdua de dents. No fa gaire van carregar salvatgement amb pilotes de goma en una marxa per protestar pel pas de l’Ave al País Basc i força gent va resulta ferida, i un dels que en vaig tenir notícies havia perdut gairebé totes les dents. Els que sembla que reben molt aquesta “medicina” són els immigrants que intenten passar la frontera amb l’estat espanyol, però tenen pocs mitjans per a denunciar-ho. Alguns testimonis parlen de persones mortes a causa de l’impacte de bales de goma.

És un escàndol utilitzar un mètode tan brutal com el de les pilotes de goma, i més quan ja se suposa que la policia l’usara seguint les indicacions, la qual cosa no passa gaire bé mai. Deixar la vida de les persones que són el carrer (manifestant-se, fent celebracions, o simplement passant per allà) en mans d’uns policies excitats que moltes vegades s’extralimiten, és un fet gravíssim. I el que no sabem és quan ho fan sense extralimitar-se, això de disparar a boca de canó i a la cara o el cos. Les ordres que reben mai no les sabrem.

En tot cas, s’hauria d’exigir que no puguin usar aquesta mena de material tan salvatge els diferents cossos policials antidisturbis.

Tinc la impressió que d’aquest tema se’n fa molt poca difussió, espero que els fets de dimecres (sentint-ho pels afectats) serveixin per a concenciar la gent i acabar amb aquesta brutal pràctica.

Aquí teniu un enllaç que parla sobre el tema, i aquí un altre.

  1. La setmana passada vaig poder ser testimoni directe de “les pilotes” que per “ídem” ens van llençar els gossos d’en Bronto-Saura.
    Guardo la piloteta que em van regalar (i a menys de trenta metres, sort que primer va rebotar a la paret i després em va donar a mi), pilotetes que per a més “inri” son “grises” com aquells altres que disparaven a matar fa 40 anys..(quina casualitat històrica…)
    Us deixo aquí l’enllaç on explico en primera persona la batalla campal que va ser “Barçalona” la nit de la celebració de la Champions, per si us interessa.
    I tan mateix us deixo aquí i aquí un parell més d’artícles que en parlen des de diverses òptiques

    Una Salutació des de la Castella Internacionalista i Solidària, des del Madrid del “No pasarán”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!