15 de març de 2008
2 comentaris

Persèpolis

Aquesta pel·lícula basada en els còmics de Marjane Satrapi, iraniana afincada a França, m’ha agradat molt. Com que no conec la realitat iraniana, no sé fins a quin punt és fidel a la realitat, però la història em va fer la impressió de ensenyar-nos l’Iran des d’un punt de vista força occidental.

Els dibuixos, d’estètica oriental, són preciosos i molt expressius. I la història basada en fets reals és molt interessant.

És una molt bona aproximació al món de l’Iran, aprofitant que avui és notícia per les eleccions que s’hi han fet!

  1. Hola Rosadefoc,

    Seria més adient comentar-t’ho per c/e, però com que no disposo de la teva a/e t’ho dic aquí. Crec que formen part dels teus interessos l’independentisme revolucionari i l’arxivística: acabo de penjar en el meu bloc (http://blocs.mesvilaweb.cat/jvives) 5 fitxers amb enganxines del rotllo digitalitzades (anys 80). En penjaré més.

    Salut,

  2. Jo la peli no l’he vista, però recomano llegir el llibre (en còmic).
    Després de l’èxit de Persépolis, se n’han traduït algun més de l’autora. Jo també m’he llegit “Brodats” (està traduït al català) que es basa en unes quantes dones iranianes, de diferents generacions i condicions, que es reuneixen mentre preparen el te i parlen de diferents aspectes. Molt recomanable, també.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!