26 de setembre de 2007
2 comentaris

Promoure el coneixement de la corona

En Zapatero està preocupat perquè les catalanes i catalans no coneixem prou la institució de la corona espanyola. Potser podrien afegir un apartat a la nova assignatura d’educació per a la ciutadania en que es parlés de la monarquia borbònica.

Així de cop se m’acuden uns quants temes que es podrien tractar:

– La triomfal arribada dels Borbons a les nostres terres amb la guerra de successió, amb perles com la crema de Xàtiva o la destrucció de dues terceres parts de la ciutat de Barcelona. – La prohibició de la llengua catalana per part de Felip V
– Recordar qui va posar Joan Carles I com a cap d’estat espanyol, en Franco
– Recordar unes quantes intervencions en discursos del monarca espanyol actual, tipus que a ningú se l’ha obligat mai a parlar en castellà.
– Alguns hi voldran posar la gran intervenció del “Juancar” en pro de la democràcia, demostrada el 23 F. Aquell cop d’estat que va servir per a que tothom oblidés que el rei l’havia fotut el dictador, i per a que la gent no es desmadrés més del compte demanant llibertats varies al sentir soroll de sabre de fons.Tal i com deia el general Armada (sempre estretament lligat a la corona espanyola) el 23 F li va anar molt bé al Rei. Si el va muntar ell o no ja no ho va dir…

Doncs mireu, em sembla que per una vegada estic d’acord amb en Zapatero: hauríem de conèixer més coses de la monarquia espanyola, i així segur que seriem més els qui cremariem les seves fotos i encara amb més coneixement de causa!

  1. És cert el que dius, els catalans no tenim ni idea de la monarquia borbònica, de fet, les dades que aportes són les úniques que coneixem i és a partir dels moviments catalanistes que insiteixen a sentir-se maltractats (amb raó? segurament) per aquesta part de la història.

    Però, per altra banda, Zapatero i tots nosaltres, fariem bé de veure que els catalans tenim una manca de cultura sobre la monarquia en general. En tots els anys d’escola mai, MAI, he rebut una trista lliçó sobre els "reyes godos", ni idea sobre Isabel la Católica, Juana la Loca o Felipe el Hermoso… de la reconquesta, la expansió espanyola a les amèriques, el segle d’or de la literatura… de tot això, quatre paraules mal comptades, però ni apareixien als llibres de text en català, ni als plans d’estudis de la Generalitat ni re de re.

    El que hauriem de replantejar-nos és la incultura en general, no només uns quants anys. (des de la meva humil opinió, clar).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!