23 de febrer de 2006
0 comentaris

Un exemple més de com són els “Mossos de Tura”

Comunicat de Rescat sobre el registre il.legal dels Mossos d’Escuadra al pis d’en Zigor

La matinada del 9 de febrer els Mossos d’Esquadra van fer una aparició al pis d’en Zigor, on hi vivia la seva companya, dient als veïns que havien rebut una denúncia per robatori.
Quatre individus d’uniforme es van presentar cap a dos quarts de 5 de la matinada de divendres demanant als veïns que els obrissin la porta del portal i es van introduir al pis obrint la porta sense forçar-la (no sabel si tenien clau del pis o una clau mestra). Al marxar, van demanar a aquests veïns que passessin dins el pis per veure per on havien entrat els lladres (suposadament per la finestra de la cuina) i les van demanar un número de telèfon d’algun responsable de l’habitatge. Al marxar van deixar la porta oberta i la llum encesa.

Tres dies després, els veïns van trucar al pare d’en Zigor estranyats perquè ningú havia passat pel pis després dels fets i la porta continuava oberta. El pare d’en Zigor en cap moment va ser avisat pels Mossos de la situació i en cap moment s’ha informat que pugui existir una denúncia per robatori.
Quan el pare d’en Zigor, acompanyat per l’advocat Francesc Arnau, es van apropar al pis es van adonar de la irregularitat de la situació, ja que no mancava res al pis exceptuant unes ulleres de sol, una tarja de metro i un joc de claus del pis. Tots els papers i llibres amb continguts polítics o de caire social alternatiu van ser registrats i estaven llançats pel terra i barrejats sense que podem tenir la seguretat de que no en falti cap. La finestra de la cuina estava desmuntada i forçada des de dins i dipositada al terra amb cura. Està clar que és totalment impossible que uns suposats lladres l’haguessin utilitzat com a via d’entrada.
Per totes aquestes coses no es creu en el supòsit d’un presumpte robatori, sinó més aviat en un registre policial il.legal, ja que no s’entén que els Mossos deixessin el pis en aquestes condicions (obert i sense avisar), i que no hi falti res de valor.
Per això s’ha interposat una denúncia contra els Mossos d’esquadra que des de jutjats s’està portant de manera bastant fosca, sense voler donar explicacions ni facilitar cap investigació dels fets. A més a més, se’ns ha donat a entendre que aquesta denúncia s’arxivarà.
Per part dels familiars d’en Zigor, amb el suport de Rescat, es pretén portar aquesta denúncia fins on sigui necessari perquè els fets siguin aclarits i perquè aquests cos policial assumeixi la responsabilitat de les seves accions i doni explicacions dels motius que han portat a la realització d’aquest registre il.legal.

Rescat, col.lectiu de suport a presos i preses polítiques.
Barcelona, 23 de febrer del 2006

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!