24 de gener de 2006
Sense categoria
1 comentari

Policia Local de València agredeix amb electrodes

Endavant (OSAN) i Alerta Solidària han fet aquest comunicat:

COMUNICAT DE PREMSA

La Policia Local de València tortura!
La nit del 22 de Febrer un veí del Barri de Velluters i militant d’Endavant, fou retingut per la Policia Local mentre estava fent una acció per la normalització lingüística, en corregir una senyal que estava escrita en espanyol.

Els fets ocorregueren a la Plaça del Mercat de València sobre les 4 de la matinada, quan uns agents de la Policia Local aturaren el nostre company per tal d’identificar-lo. Durant la retenció policial, es reuniren fins a tres patrulles del susdit cos policial assetjant-lo, sense que aquest company oposara resistència, limitant-se a dialogar amb els agents. La darrera patrulla que arribà a la zona, visiblement exaltada, va preguntar per la raó de la retenció i en assabentar-se va aplicar sense mitjançar paraula i per l’esquena fins a tres descàrregues elèctriques -pràctica il·legal- al nostre company, davant la passivitat i complicitat de la resta dels agents municipals. Durant les gairebé dues hores que durà la retenció, aquest company fou sotmés a contínues humiliacions, vexacions i insults xenòfobs i anticatalanistes.

Sobre les 6 de la matinada, la Policia Local deixà anar al militant independentista amb dues sancions administratives, una cursada per l’Ajuntament de València, per “embrutar mobiliari urbà” i l’altra pel Ministeri de l’Interior “per fer malbé senyals de tràfic”.

Davant això, Alerta Solidària, organització antirrepressiva de l’Esquerra Independentista i Endavant, Organització Socialista d’Alliberament Nacional, DENUNCIEM:

– El desproporcionat desplegament de la Policia Local de València, que va arribar a assetjar a aquest company amb tres patrulles.

– La sense raó de l’agressió física per part d’un dels agents al militant independentista, que en cap cas oposava resistència davant la retenció, i la complicitat de la resta del dispositiu policial que en cap moment varen recriminar a l’agressor.

– La persecució policial, amb seguiments, identificacions, retencions i ara amb agressions indiscriminades, que hi ha al districte de Ciutat Vella d’ençà el desembre, quan l’Ajuntament de València procedí a censurar l’obra artística i reivindicativa del Pintem Junts, a qualsevol persona que gose expressar en activitats múltiples crítiques l’Ajuntament de València. En aquest cas concret a la seua política de castellanització lingüística.

Ni l’autoritarisme del consistori municipal, ni la repressió i agressions dels seus policies aturaran les nostres crítiques ni les nostres activitats. Per això fem una crida al veïnat de Ciutat Vella per tal que intensifiquen la denúncia, amb els mitjans que creguen convenients, contra la castellanització lingüística que duu a terme l’Ajuntament de València, contra la seua censura, i contra els abusos i la impunitat de la Policia Local.

València, Països Catalans, 22 de gener de 2006

  1. No cal o és imprecindible el ter PPCC.

    El anticatalanisme com la personalització en els PPCC, com a acepció molt singular, particular, personalista i en cert sentit masclista, és un terme desafassat del segle XX passat. Allò de 3 i 4 (tres països i cuatre barres). Ara són 13 i 4 (13 Països i cuatre barres)

    Al segle XXI atenent al codi de barres, sóm Aragó, Andorra, Rosselló-Catalunya Nord, Catalunya, Illes Balears i País Valencià fan sis, més els 5 occitans, més les creus de la costa mediterrànea de Múrcia i Almeria. És a dir 13 països amb quatre barres i creus. I qui s’en eixca d’ací, és secessionista mirant el futur del segle XXI.

    I l’Alguer?. Capital cultural?, per què administrativament no podem fer un centralismte jacobià, però podem escomençar per una organització semblant com la dels països llatinoamericans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!