Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

A Almacelles, parlant lliurement

Acte divendres a Almacelles. Discussió apassionada sobre el que passaria aquesta setmana, i això que no sabíem res del que de fet està passant. Entre els assistents un home es declara unionista i militant d’un partit unionista. I fa preguntes molt interessants. Dialoguem amb calma i amb paciència i li acabe donant les gràcies en públic per parlar amb tanta llibertat. Després me n’adone que no he donat les gràcies a l’altra gent que ha dissenyat un escenari polític que permet la discrepància en llibertat.

Quan me n’adone d’això m’impressiona molt. Ell ha fet molt bé de parlar i demanar explicacions. Però durant anys nosaltres també hem fet molt bé la feina de crear un ambient dialogant i obert. I l’expressió evident d’això és el que m’ha passat a Almacelles, que ho considere una gran victòria civil.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

  1. Hi vaig ser-hi present (no sé si em recordes, sóc el blocaire que em vaig donar a conèixer) i t’he de felicitar per la injecció d’optimisme que ens vas injectar a tots els presents. Li vas deixar un record molt positiu a la meva dona i li vas donar, ella que tendeix a un cert pessimisme, a obrir la ment a una certa perspectiva més ampla. Com tu dius, hem de ficar les llums llargues. I com dic jo, això serà com un “tobogan”, com en tots els processos de transició. Ara, més que mai, em sento optimista. La unitat esquerdada es tornarà a refer, n’estic segur, almenys en bona part. Aquests dies m’ha sorprès, a més de l’habilitat del President, la mostra de responsabilitat de la CUP. Ara, tot és possible

  2. Del tot d’acord amb el Xavier. Una formidable dosi d’optimisme la teva xerrada a Almacelles. Una injecció que sempre va bé quan vius a Ponent, a la ratlla d’Aragó, lluny de l’acció.
    I també d’acord amb tu. Una obra d’art, un castell de cartes aquest procés tan difícil i tan obert a tothom. Com bé dius, ens manca temps i perspectiva per copsar la gran dificultad del que fem.
    Els companys de l’assemblea territorial d’Almacelles de l’ANC es van sentir esperonats per la teva magistral avaricia de voler saber, d’integrar al discordant, de saber fer. I jo vaig trobar encertat el teu anàlisi sobre la repercusió del procés als Païssos Catalans, amb la primera mirada enfocada al país Valencià.
    Molt bona feina amb poc més d’una hora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.