Vedrapitiús (Vedrà Pitiús)

Cap l'alliberament nacional i social

14 de novembre de 2012
Sense categoria
0 comentaris

Memoria popular

Arribarà un dia que la gent, el poble, tornarà la violència que l’han sotmès durant segles de repressió i tortura. El poble ni oblida ni perdona.

    Avui a la ciutat de Barcelona, on jo he estat un privilegiat observador. Des de bon matí des dels barris més populars s’ha iniciat un recorregut pels diferents carrers, amb una possició de força davant dels petits comerços i les petites empreses, tot i que tinc que dir que molts d’ells ja han posat el retòl de tancat per vaga general el 14N. Els que feien el recorregut éren joves i no tant joves, nombrosos homes i dones sortits de les diferents associacions socials i veïnals.

Aquesta mateixa gent, han estat els que han omplert la famosa Pça. del Llapís, a la cruïlla de Passeig de Gràcia amb Diagonal. I així unes 8.000 persones han iniciat una manifestació al marge de les convocades per els sindicats oficials, CCOO i UGT.
Aquesta gent vinguda de tots els barris de Barcelona i afegits amb gent del baix i del barcelonès nord.
Aquesta manifestació és la que acabat amb els incidents davant de Foment de Treball, patronal catalana. Però el que volia ressaltar ha estat l’intent fallit de cremar dos cotxes de la Policia Nacional espanyola a la comisària de Via 
Laietana. Un dia no sé quan aquest edifici, trist i tètric edifici, seu de tortures al llarg de tot el periòde franquista, serà assaltat per una massa de gent. Esperem que ningú prengui mal aquest dia, però serà el dia de reposar la memòria històrica d’aquesta ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!