Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

12 de febrer de 2019
0 comentaris

Sant Josepmaria Escrivà de Balaguer

Si duc aquest sant al meu bloc no és per cap raó relacionada amb l’Opus Dei ni res que se li assemble. El motiu és perquè duu part del cognom de ma iaia materna, Rosario Blasco Escrivà.

Nascut en el si d’una família cristiana, als setze anys comença a sentir la crida del Senyor, i ingressa el 1918 al Seminari de Logronyo. Posteriorment passà al seminari metropolità de Saragossa, on estudia teologia al mateix temps que es matricula a la Facultat de Dret de la mateixa ciutat. Ordenat sacerdot el 28 de març de 1925, passà a Madrid a fer la tesi doctoral, mentrestant realitza un ampli apostolat a Madrid.

El 2 d’octubre de 1928 fundà el que anava a ser l’obra de la seua vida, l’Opus Dei. Es proposava de facilitar la santificaó de tota classe de persones en l’exercici dels deus deures quotidians. Aquesta obra la completà amb la fundació de la secció femenina el 1934 i el 1943 amb la Societat Sacerdotal de la Santa Creu, a la qual des de 1950 poden adherir-se els sacerdots diocesans sense deixar el seu ministeri habitual en les seues respectives diòcesis. Va lliurar la seua ànima al Creador el 26 de juny de 1975 a Roma en la seua habitació de treball, amb la mateixa senzillesa que va caracteritzar la seua vida.

Grans foren els llaços que el van unir amb València. A mitjan abril de 1936 realitzà el primer viatge a la ciutat, on va col.locar l’Obra davall la protecció maternal de la Mare de Déu dels Desemparats. En plena guerra civil, en octubre de 1937, passà per València i s’entrevistà amb alguns membres de l’Opus Dei de la primera hora. Acabada la guerra civil tornà a València el 1939 per tal de realitzar els exercicis espirituals a sacerdots i universitaris.

En aqueix mateix any es va publicar a la ciutat de València la primera edició de Camino que ha vibgut a ser obra mestra de l’espiritualitat cristiana. En setembre d’aqueix mateix any va beneir la seu del primer centre de València. Amb la seua presència l’Obra de l’Opus Dei començà a afiançar-se en terres valencianes.

PD: Traducció d’un text del full ALELUYA


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.