Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

12 de desembre de 2018
0 comentaris

la vida del Crist considerada des dels Misteris de Goig del Rosari (EVANGELI.NET)

Benvolgut amic / benvolguda amiga:

Durant Advent-Nadal, “Temes evangeli.net està tractant la vida del Crist considerada des dels Misteris de Goig del Rosari. Després de“L’Encarnació del Fill de Déu” (clica aquí), passem al misteri de “La Visitació de la Verge Maria a la seva cosina santa Isabel” (una fita en la Història de la Salvació: clica aquí):

1r) «Maria se n’anà de pressa a la Muntanya, en un poble de Judea» (Lc 1,26.27). Així és la fe de la Verge!: no solament digué “SÍ” sinó que, alhora, respongué amb obres (i amb agilitat!). Aquesta és la coherència a la que ens repta l’apòstol Jaume: «Mostra’m la teva fe sense les obres, i jo et mostraré la fe per les meves obres» (Jm 2,18). Si Maria s’hagués quedat “prudentment” a Natzaret tot protegint el seu embaràs, tots ho hauríem acceptat como quelcom molt comprensible…, però ara no existiria el 2n Misteri de Goig… (Maria és la creient per excel·lència: clica aquí).

2n) «L’infant ha saltat d’entusiasme a les meves entranyes» (Lc 1,44). Amb l’arribada de Jesús (tot just uns pocs dies de vida al ventre de sa Mare), també a la casa de Zacaries i Isabel es respira un ambient de contagiosa alegria (ampliació: clica aquí). Novament, el protagonista és Jesucrist (clica aquí): Déu es fa present, sant Joan l’intueix i llurs respectives mares actuen com de portantveus exultants de tan simpàtic misteri.

3r) «Qui sóc jo perquè la mare del meu Senyor em vingui a visitar?» (Lc 1,43). Comprenem la sorpresa d’Isabel: la Mare del Senyor s’ocupa de la mare del precursor. No s’hauria d’haver esdevingut a la inversa? La lògica de Déu! Al Calvari, Jesús i Maria tornaran a sorprendre’ns amb llur “lògica”: en lloc de dir quelcom així com: «Joan, ocupa’t de la meva mare», dels llavis de Jesús eixí aquell «Dona, aquí teniu el vostre fill» (Jn 19,26). Jesús s’ocupa de nosaltres, i Maria també! (el “Déu-que-ve” desitja trobar-se amb nosaltres i visitar-nos: clica aquí).

4t) «La meva ànima magnifica el Senyor, el meu esperit celebra Déu que em salva» (Lc 1,46-47). El Magnificat és una oració en forma de poema que sorgeix del cor agraït de Santa Maria (humilitat i gratitud de Maria: clica aquí). Denota un elevat i ponderat coneixement de la Sagrada Escriptura (clica aquí). Gràcies a aquest bagatge, Maria és capaç de respondre  i ràpid a la Voluntat de Déu, i sempre! Això no és fàcil!.

Antoni Carol i Hostench, pvre.
(Coordinador General d’evangeli.net)

evangeli.net
“Contemplar l’Evangeli d’avui” (Evangeli + meditació)
“Master·evangeli.net” (Evangeli + teologia)
“L’Evangeli d’avui per a la família” (Evangeli d’avui + imatge + catequesi)

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.