Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

12 de juliol de 2017
0 comentaris

AMNISTIA INTERNACIONAL

¡ACTUA!

 

 

ELS DRETS HUMANS A ESPANYA PORTEN DOS ANYS EMMORDASSATS

 

Signa per posar fi als #2añosdemordaza de la Llei de Seguretat Ciutadana.

 

Cristina Fallarás és periodista. La van multar amb 601 euros per “desobediència” durant una concentració front a la Embaixada de Mèxic en protesta pels assassinats de periodistes en aquest país. “Un policía me pidió que me subiera a la acera. Le dije que no había espacio y que no podía, pero él me insistió de malos modos”

 

Molts activistes del moviment social Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han estat multats en accions de protesta per frenar desnonaments. Ricardo Rosado, per exemple, acumula multes de 3.000 euros per “desconsideració, manca de respecte i insults a la policia”.

 

A Belén Lobeto, que no pertany a cap organització, la van multar per portar a la bossa la imatge d’un gat i les sigles ACAB (“All Cats Are Beautiful”, Tots els gats són bonics), que la policia va interpretar “All Cops Are Bastards” (Tods els policies són bastards). La denúncia va ser retirada per la repercussió que va tenir el cas en les xarxes socials.

 

Aquests casos són solament alguns dels exemples. Amnistia Internacional calcula que amb l’anomenada Llei Mordassa, s’han produït al voltant de 34.000 sancions només en 2016, per conductes amparades pel dret de reunió, expressió i informació.

 

En aquests dos anys de vigència de la Llei de Seguretat Ciutadana, s’ha confirmat allò previsible:

Més poder per a la policia, menys garanties per a què els ciutadans i les ciutadanes defensen els seus drets i un impacte negatiu en l’exercici dels drets de reunió pacífica,  informació i expressió.

 

No ens anem a rendir. Per això, et convidem a participar en aquesta ciberacció dirigida en el teu nom al Ministre d’Interior del Govern espanyol, Juan Ignacio Zoido Álvarez.

 

Pots signar en el nostre espai d’activisme (www.actuaconamnistia.org) i en

https://www.es.amnesty.org/actua/acciones/aniversario-mordaza-espana-jun17/

 

 

Gràcies per actuar.

 

 

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.