Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

2 de maig de 2016
0 comentaris

BENICOLET, MÓN RURAL I ALGUNA REIVINDICACIÓ

Visc en un poble d’uns 600h i molt a gust. De tota manera, no deixe de pensar que, en moltes coses, estem deixats de la mà de Déu (és una expressió, clar) sobretot durant aquests darrers governs del PP. Benicolet forma part de la Vall d’Albaida. comarca del País Valencià. Ara ja va notant-se que els governs locals i l’autonòmic han canviat. Encara no hem fet un any al front de les responsabilitats en què ens col.locaren els nostres votants i, pense, la cosa ha canviat i, el que és més important, per a bé. Quan fem l’any en donarem comptes.

Ara vull reivindicar quatre cosetes que considere bàsiques per al meu poble i el món rural:

-No ser considerats com a ciutadans de segona o tercera categoria per viure als pobles. Per exemple aquesta setmana el meu poble es quedarà sense cap servei bancari (fins ara obria sols un dia a la setmana)

-Que els poders públics invertesquen en programes que generen riqueses en el medi rural, on els joves troben un mode digne de vida. Pel coneixement que en tinc sé que estan en aquesta qüestió i prompte en podrem donar alguna notícia.

-Que les polítiques i ajudes de SSSS (serveis socials) arriben a la gent que ho necessita amb la rapidesa necessària. En aquest sentit s’està fent ja molt (si ho comparem com ho duia el PP) però encara cal molt més. I sé de què parle.

-Que la Jerarquia Eclesiàstica tinga en compte el medi rural, encara que siguem menys persones a què atendre. En aquest aspecte no tenim res a dir. Tenim rector encara que no resident al poble -ja n’estàvem acostumats des que l’Arquebisbat de València destituí sensa cap raó clara i explicada En Vicente Garriques i Sàez (+), allà per l’any 75. El que sí que vull és demanar de nou una aposta clara i decidida per la llengua del poble, la que parlem el 100% de les benicoletanes i benicoletans. Pel capellà del poble sé que no quedarà.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.