Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

3 de juliol de 2015
0 comentaris

Sant Francesc de Paula de (de de Pàola) Carcaixent

El barri de “La Muntanyeta” discorre seguint la que va ser primera línia ferroviària de via estreta d’Espanya, Carcaixent-Gandia (1864-1969). És un lloc entranyable, raval unit al centre històric per les edificacions de mitjans del passat segle. I allà s’assenta l’ermita, dedicada al sant en honor del qual a 1880 es va fundar en la població la Congregació de Sant Francesc de Paula.
Els veïns del lloc van voler viure sota la mirada i protecció d’aquest sant, adquirint un solar sobre el qual es va aixecar l’ermita, beneïda el 1891. A principis del segle XX el sacerdot D. Vicente Rivera va promoure la fundació d’una capellania, autoritzant-se
la celebració de dues misses els diumenges. A causa del creixement de la ciutat, el 1954 l’ermita va ser elevada a la categoria d’església parroquial, sent nomenat rector D. José
Maria Bernat Montoro, qui va emprendre la construcció del modern edifici, situat a pocs metres, conclosa en 1973 amb la benedicció de D. José María García Lahiguera. Anys més tard, en 1994 D. José María Ramos va restaurar l’ermita, obrint-la al culte.

És d’una sola nau, amb volta de canó, capçalera semicircular i fornícula on es venera la
imatge del titular, obra de Francisco Terol Francès,entronitzada en 1941. Compta amb la façana presidida pel retaule de ceràmica, frontó amb rosassa, espadanya de doble nínxol, rematada per dos pinacles, la creu i el penell. A aquest edifici, en harmonia amb l’entorn s’uneixen els locals parroquials annexos.
Lectura: 1 Joan 4,7-21


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.