Els Papers de Santa Maria de Nassiu

EDUQUEU ELS XIQUETS I NO HAUREU DE CASTIGAR ELS HOMES (PITÀGORES)

20 d'agost de 2014
0 comentaris

Mare de Déu de la Misericòrdia de Meliana

Prop de l’antiga N-340 es troba l’ermita que fou construïda amb la finalitat de commemorar la batalla del Puig, l’esdeveniment de la qual és representat al timpà de la porta.

En honor a l’auxili diví s’alçaren en el lloc successives edificacions, conservant-se la campana, fosa el 1659. A una d’elles al.ludia en Josep Sanchis Sivera: “Existeix una ermita en honor de la Mare de Déu de la Misericòrdia, que és molt antiga, i encara que el seu patronat i el nomenamemt d’ermità pertanyia al capellà, per estar en terres que eren del clergat de sant Joan, de València, s’entaulà plet que es va transigir el 3 d’abril de 1745, estipulant-se que el referit clergat el nomenerara i el pàrroc de Meliana l’aprovara”. Posteriorment el 1906 quan el pàrroc de l’indret era el Dr. Fernando Gimeno Puchades fou conclosa i costejada a expenses d’aquest sacerdot i la feligresia. Anys més tard, el 1999 fou restaurada, tornant-li la bellesa original.

L’edifici de formes historicistes té façana rematada amb espadanya, creu de ferro, porta de mig punt sobre la qual s’obrin tres finestres. És de planta de creu llatina, sobre la qual s’alça la cúpula formada per arestes unides en clau central sobre octògon. Acull al seu interior la imatge de la patrona, la Mare de Déu de la Misericòrdia, que sosté a les seues mans el Nen Jesús i un lliri.

Lectura: Salm 31

Oració: Pare. Aquestes són les meues preocupacions. Tu les coneixes bé, saps com són de profundes, igual que arrels que ofeguen la pedra del meu cor. Una xarxa teixida per les burles, els conflictes i les incomprensions. Te les presente, mentre la mirada s’adreça cap a les creus elevades cap a dalt. Rese amb el cor del salmista i contemple la porta. Allí dins es troba la roca del meu refugi i l’alcàsser on em salve. Amb el cor òbric la porta, entre i en fixar la mirada en Maria i Jesús et dic: en les teues mans abandone la meua vida, el meu destí està en les teues mans.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.