Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

6 d'abril de 2008
1 comentari

Mor Charlton Heston

Ahir dissabte va morir, als 84 anys d’edat, Charlton Heston.

No havia estat, per a mi, un actor especialment remarcable des del punt de vista artístic i encara menys no ens aveníem pel que fa a la seva projecció pública (especialment per tot allò de president dels del rifle nord-americà…); però Charlton Heston havia estat el gran protagonista d’una mena de pel·lícules espectaculars que van marcar de manera indeleble la meva adolscència vital i cinèfila: Ben-Hur (1959), El Cid (1961), 55 dies a Pequín (1963), Khartum (1966), El planeta dels simis (1968)… sense oblidar  la vista i remirada Els 10 Manaments (1956). Uns films de caire espectacular, algun dels quals vaig veure al cinerama, un marc impressionant (especialment per a una criatura tan impressionable com era jo).

La seva trajectòria, tanmateix, ha estat molt més llarga: Charlton Heston (1924-2008)

Descansi en pau.

FOTO Amb Stephen Boyd (esquerra), a Ben-Hur, de William Wyler

 

  1. Jo recordaré Charlon Heston pel seu paper a Major Dundee, l’esplèndida pel·lícula de Sam Peckinpah. Gràcies al suport de l’actor, Sam Peckinpah va poder acabar la pel·lícula, tot i els problemes que va tenir amb el productor Jerry Bresler. Tot i així, es va apartar el director del muntatge final i es va retallar greument el metratge de la pel·lícula. Malgrat tot, Major Dundee és una excel·lent mostra del talent de Peckinpah i fou una experiència molt valuosa que li va permetre fer més endavant la seva obra mestra absoluta: The wild bunch (Grup salvatge).
    Qui vulgui veure Major Dundee està de sort, perquè acaba de sortir per primera vegada en DVD. Serà un bonic homenatge a Charlon Heston, que està especialment bé en aquesta pel·lícula. Que descansi en pau!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!