Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

11 de novembre de 2007
0 comentaris

El tomb de Marc Recha

Foto Eduardo Noriega i Marc Recha, al rodatge de Les mans buides.

Ho avança l’ Avui.Cat, fent-se ressó d’un despatx de l’ACN: El director Marc Recha s’acostarà al cinema de gènere en la seva nova etapa.

La notícia caldrà seguir-la especialment, perquè em sembla d’una gran importància. I, certament, no deixa d’inquietar-me. L’abast: segons l’ Avui. Cat, Recha dóna per tancada l’etapa que, havent començat a final dels anys vuitanta amb curtmetratges i agafat volada el 1991 amb El cielo sube, ha durat fins a Dies d’agost. S’assegura que ara vol acostar-se al cinema de gènere i que ja tindria quatre projectes en cartera. Quatre! I el primer el començaria a rodar l’abril que ve. De fet, aquesta setmana, Cultura21.cat  ja va avançar que Marc Recha està preparant un nou projecte, encara en fase de preproducció, i sobre el qual només ha dit quatre pinzellades com, per exemple, que es rodarà prop de la ciutat de Barcelona, ?en un lloc molt interessant on hi ha un xoc molt fort entre la gran urbs barcelonina i la naturalesa. Una terra de ningú, com la zona de Vallbona o Montcada i Reixac?.

Certament, en un dels diversos articles que vaig dedicar a Dies d’agost ja vaig fer notar:  No s’està, Marc Recha, de recórrer a elements formals típics del cinema ficció. Fins i tot un bon amic, amb qui vaig veure la pel·lícula en la seva presentació a Sitges 2006, va dir-me just al moment que sortíem de la projecció: la nova pel·lícula que faci Recha serà comercial. I jo, que me’l vaig mirar escèptic i sorprès, ara he de confessar públicament la meva admiració pel talent predictiu del col·lega i, alhora, que segueixo dominat per la sorpresa i l’escepticisme.

Què vol dir exactament que Recha vol acostar-se al cinema de gènere? Acostar-s’hi, de ben segur, no tindrà res a veure ni amb la clonació d’arquetips genèrics, i més aviat m’inclino a pensar que apostarà per metacinema, deconstrucció… Què vol fer Recha? I amb quin presupòsit de producció? Posarà a prova l’autoria, per explorar nous camins? tot buscant una més gran comercialitat? Quedarà en mans dels productors que no deixen fer cinema en català?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!