Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

11 d'octubre de 2007
0 comentaris

Cinema de l’ 11 d’octubre de 2007, dj

Foto El orfanato, de Juan Antonio Bayona, que arriba a gran part de la nostra cartellera, després d’haver inaugurat exitosament Sitges 2007.

La crítica rep El orfanato amb honors de gran estrena: ja podem llegir les de Quim Casas, Àngel Quintana i Carlos Losilla, que es publiquen al mateix dia que la pel·lícula arriba a les pantalles de Catalunya, les Illes i el País Valencià. Aquest film acapara també l’atenció de l’ Èxit d’aquesta setmana, que ha sortit avui, deixant una mica d’espai per a les altres novetats de la setmana, tant pel que fa a crítiques i ressenyes, com per a una entrevista a Jude Law, coprotagonista d’ Sleuth / La huella. Sobre les "solituds" reflexiona Judith Vives i, dels "idiotes que no respecten els secrets", en parla Nando Salvà. Quant a les notícies, ens assabenten que Valls ja té multicinemes, i dels films nominats als Premis Butaca. Pel que fa a Festivals i mostres, la Mostra de València ja és a tocar, i la que lliga Dalí amb el cinema se’n va ara a Los Angeles. I com que avui, tot i ser dijous, toca estrenes, els nostres mitjans ens ofereixen un ampli desplegament informatiu sobre les novetats a la cartellera.

Les referències d’aquests articles i els corresponents enllaços -quan en tenen-, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

CRÍTIQUES

El orfanato, de Juan Antonio Bayona. Promeses i expectatives. Crítica d’Àngel Quintana, al diari El Punt

El orfanato, de Juan Antonio Bayona. Tots som orfes. Crítica de Carlos Losilla, a l’Avui.

***

RESSENYES

Speed, de Jan de Bont. Peripècies a tot gas. Rescensió de Xavier Roca, a l’Avui, ran d’una emissió televisiva d’aquest film protagonitzat per Keanu Reeves, Dennis Hopper i Sandra Bullock.

***

CRÍTIQUES I RESSENYES A Èxit núm. 48 (suplement d’ El Periódico, setmana de l’11 al 17 d’octubre de 2007) [articles sense enllaç]

El orfanato, de Juan Antonio Bayona. "Un conte gòtic inquietant i estilitzat". Crítica de Quim Casas.

Sleuth / La huella, de Kenneth Branagh. "A tots dos costats del mirall". Crítica de Quim Casas.

The seeker. The dark is rising / Los seis signos de la luz / Les portes du temps / Il risveglio delle tenebre, de David L. Cunningham. "El llast de les comparacions". Crítica de Nando Salvà.

The heartbreak kid / Matrimonio compulsivo / Les femmes de ses rêves / Lo spaccacuori, dels germans Farrelly. "On deuen ser els Farrelly?". Crítica de Fernando De Suez.

Death at a funeral / Un funeral de festa / Un funeral de muerte / Joyeuses funerailles / Funeral Party , de Frank Oz. "Humor negre en un dia de dol". Crítica de Quim Casas.

Nocturna, d’ Adrià García i Víctor Maldonado. "No apta per a adults". Crítica de Nando Salvà.

Absolute Wilson, de Katharina Otto-Bernstein. "La revolució de l’art experimental". Ressenya d’ Eduardo De Vicente.

***

OPINIÓ

Solituds. Article de Judith Vives al seu bloc, Espaiisidor.blogspot.

Idiotes que no respecten els secrets [article sense enllaç]. Columna de Nando Salvà, a Èxit núm. 48 (suplement d’ El Periódico, setmana de l’11 al 17 d’octubre de 2007).

***

CRÒNIQUES I NOTÍCIES DE SITGES 2007

Es projecta a Sitges una brutal pel·lícula francesa amb Béatrice Dalle. Crònica d’Imma Merino, al diari El Punt, en què parla d’ À l’interieur, de Julien Maury i Alexandre Bustillo, i d’ Stuck, d’Stuart Gordon. I, en una peça a part, titulada Kevin Costner: empresari de dia, assassí de nit, parla de la secció Premiere del Festival i, en particular, de Mr. Brooks, que ha dirigit Bruce A. Evans i a la qual fa esment el títol de l’article.

Més sang i fetge. Crònica de Bernat Salvà, a l’Avui, en què parla de les bones xifres de Sitges 2007 i de les pel·lícules: À l’intérieur, de Julien Maury i Alexandre Bustillo; Frontière(s), de Xavier Gens; Mushishi, de Katsuhiro Otomo; Mr. Brooks, de Bruce A. Evans, i Km. 31, de Rigoberto Castañeda.

Sitges escandalitza amb la radicalitat d’ À l’intérieur. Crònica de Cristina Savall, a El Periódico, en què parla d’ À l’intérieur i fa esment de Km31 i de Frontière(s).

«Gore» sense límits a Sitges amb A l´intérieur, film de protagonistes femenines. Notícia, a Diari de Girona, centrada en el film de Julien Maury i Alexandre Bustillo.

Rigoberto Castañeda presenta a Sitges el seu primer film ‘KM 31’, un dels grans èxits de taquilla d’aquest any a Mèxic. Ho avançava l’AVUI.cat, de fet, ahir a darrera hora.

Mr. Brooks. Ressenya del film de Bruce A. Evans, a Vilaweb-Sitges.

Kevin Costner, en hores baixes. Article breu, a El Periódico, sobre Mr. Brooks, de Bruce A. Evans.

Stuck. Ressenya del film d’ Stuart Gordon, a Vilaweb-Sitges

La icona de la por. Crònica de Desirée De Fez, a El Periódico, centrada en l’homenatge a Robert Englund, a qui el Festival ha lliurat una Màquina del temps. Voleu dir que és "la" icona de la por?

Confirmada l’assistència de l’actor Rutger Hauer. Notícia a Vilaweb-Sitges.

***

NOVETATS DE LA SETMANA (a Catalunya, si més no)

El orfanato, de Juan Antonio Bayona

Una història de fantasmes. Article al diari El Punt

El terror més emocionant [article sense enllaç]. Reportatge de Desirée De Fez, a Èxit núm. 48 (suplement d’ El Periódico, setmana de l’11 al 17 d’octubre de 2007)

Cinc models per a El orfanato [article sense enllaç]. Algunes fonts d’inspiració de J.A. Bayona, que Julian Garcia explica a Èxit núm. 48 (suplement d’ El Periódico, setmana de l’11 al 17 d’octubre de 2007)

La bona estrella del principiant [article sense enllaç]. Breu article del guionista d’ El orfanato, Julián García, a Èxit núm. 48 (suplement d’ El Periódico, setmana de l’11 al 17 d’octubre de 2007).

Terror espanyol a Hollywood [article sense enllaç]. Peça de Nando Salvà, a Èxit núm. 48 (suplement d’ El Periódico, setmana de l’11 al 17 d’octubre de 2007).

Sleuth / La huella, de Kenneth Branagh

Enfrontament maquiavèlic. Article al diari El Punt

Jude Law: "Un artista no pot ser covard" [article sense enllaç]. Declaracions de l’actor, que Nando Salvà recull a Èxit núm. 48 (suplement d’ El Periódico, setmana de l’11 al 17 d’octubre de 2007).

Nocturna, d’ Adrià García i Víctor Maldonado

Viatge al fons de la nit per superar la por a l’obscuritat. Article de Ramon Palomeras, a l’Avui.

Nocturna. Ressenya al diari El Punt.

Death at a funeral / Un funeral de festa / Un funeral de muerte / Joyeuses funerailles / Funeral Party , de Frank Oz

Un funeral de muerte. Ressenya al diari El Punt.

El funeral de Yoda. Article de Bernat Salvà, a l’Avui.

The heartbreak kid / Matrimonio compulsivo / Les femmes de ses rêves / Lo spaccacuori, dels germans Farrelly

Matrimonio compulsivo. Ressenya al diari El Punt.

The seeker. The dark is rising / Los seis signos de la luz / Les portes du temps / Il risveglio delle tenebre, de David L. Cunningham

Los seis signos de la luz. Ressenya al diari El Punt.

***

ACTUALITAT

El multicinema de Valls ja és una realitat. Notícia a l’edició Camp de Tarragona del diari El Punt, que ho complementa amb la peça: El 1906 va obrir la primera sala estable de projeccions.

Salvador, Ficció, Més enllà del mirall, Tu vida en 65 minutos i Llach, la revolta permanent opten al premi Butaca a la millor pel·lícula. Els Premis Butaca 2007 ja tenen nominats. Notícia a cultura21.cat.

***

FESTIVALS I MOSTRES

Del 16 al 24 d’octubre de 2007. La Mostra de València programa més de 50 estrenes. Notícia  a cultura21.cat.

Del 14 d’octubre al 6 de gener. La mostra sobre la relació de Dalí i el cinema viatja de Londres a Los Angeles. Un breu, en alguna edició territorial del diari El Punt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!