Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

8 d'octubre de 2007
0 comentaris

Cinema del 6, 7 i 8 d’octubre de 2007 (ds, dg, dl)

Foto ·Rec, de Jaume Balagueró i Paco Plaza, molt ben rebuda a Sitges 2007.

He tornat de Sitges -tinc previst de ser-hi novament el divendres i dissabte que ve- i  d’una banda, me n’he endut la impressió d’un consens prou general i positiu sobre ·Rec, de Jaume Balagueró, que es veu com una ferma candidata a premi, i per altre cantó, hi he constatat la temuda discriminació del català. Del nivell del Festival, de les pel·lícules que he vist, ja n’aniré parlant en succesius articles. Del tema de la llengua, també, ja hi entraré. I de coses que encara fan més por, també n’aniré parlant. Ara, permeteu que recuperi feina endarrerida, recollint la presència del cinema als nostres mitjans. Per cert, a partir d’avui, en l’apartat d’ Actualitat, faré una tria i tan sols esmentaré alguns articles (igualment, d’aquest canvi de criteri, ja m’explicaré un altre dia).

En aquests dies, s’han publicat les crítiques de Carlos Losilla a Promeses de l’ Est (David cronenberg) i Padre Nuestro (Christopher Zalla); les ressenyes de Xavier Roca sobre El hijo de la novia (J.J. Campanella), Joves i bruixes (Andrew Fleming) i Midnight run (Martin Brest); declaracions de Viggo Mortensen a Nando Salvà, de David Cronenberg a Bernat Salvà i de Ricardo Darín a Abel Gilbert; un Quadern d’ Esteve Riambau dedicat al centenari Jacques Tati; notícies sobre Ducópolis, el Festival de Cinema Eròtic, l’exhibició nova-iorquesa de l’últim Portabella, el Festival de Girona i sobre The Kite Runner (2007, Marc Foster). I, per descomptat, Sitges 2007 s’ha endut el tall gros del pastís cinematogràfic als nostres mitjans. Per arrodonir-ho, diumenge hi ha hagut els dominicals… Ah, i no ens n’oblidéssim de l’editorial d’ El Punt d’avui…

L’enllaç amb aquests articles i les referències corresponents, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

CRÍTIQUES

07.10.2007

Eastern Promises / Promeses de l’ Est / Promesas del Este / Les promesses de l’ombre, de David Cronenberg. Informe mèdic. Crítica de Carlos Losilla, a l’Avui.

06.10.2007

Padre nuestro, de Christopher Zalla. Una pregària dolorosa. Crítica de Carlos Losilla, a l’ Avui.

***

RESSENYES

08.10.2007

El hijo de la novia, de Juan José Campanella. La crisi dels 40 anys. Rescensió de Xavier Roca, a l’Avui.

07.10.2007

Joves i bruixes / The Craft, d’Andrew Fleming. Màgia negra a l’ Institut. Rescensió de Xavier Roca, a l’ Avui, amb motiu de l’emissió de la pel·lícula a TV3.

06.10.2007

Midnight run, de Martin Brest. Persecució trepidant. Rescensó de Xavier Roca, a l’ Avui, ran d’una emissió televisiva del film.

***

OPINIÓ

07.10.2007

"La gent perillosa és sempre seductora". Declaracions de David Cronenberg, que Bernat Salvà recull per a l’Avui.

"La meva pel.lícula és molt argentina però gens localista". Declaracions de Ricardo Darín, actor i codirector de La señal, que recull Abel Gilbert a El Periódico.

06.10.2007

M. Hulot fa 100 anys i  Mutilacions i restauracions: les dues parts que conformen el sabatí "Quadern del diumenge" d’Esteve Riambau, a l’Avui.

"No vull ser actor si no m’hi diverteixo". Declaracions de Viggo Mortensen, protagonista d’ Eastern Promises / Promeses de l’ Est / Promesas del Este / Les promesses de l’ombre, de David Cronenberg, que Nando Salvà recull a El Periódico.

***

CRÒNIQUES I NOTÍCIES DE SITGES 2007

08.10.2007

El de Sitges, un festival que crea escola. Editorial del diari El Punt, que resulta, d’una banda, matusser, i de l’altra, molt discutible.

William Friedkin fa present a Bug l’amenaça real de les armes biològiques. Crònica d’Imma Merino, al diari El Punt, en què parla de Bug, de Friedkin; d’ El rey de la montaña, de Gonzalo López-Gallego, i de La habitación de Fermat, de Luis Piedrahita i Rodrigo Sopeña. I ho complementa amb una peça sobre magnífics films sense distribució, en què a més de fer esment del cas de Bug, assenyala els títols de la Setmana Internacional de la Crítica, 7 Chances.

Homenatge a William Friedkin. Crònica de Vilaweb-Sitges, centrada en l’homenatge i en la pel·lícula Bug.

Matemàtiques i videojocs. Crònica de Bernat Salvà, a l’Avui, en la qual parla de La habitación de Fermat, de Luis Piedrahita i Rodrigo Sopeña; entrevista Lluís Homar i comenta El rey de la montaña, de Gonzalo López-Gallego.

López Gallego inquieta l´espectador amb l´estrena del film El rey de la montaña. Notícia a Diari de Girona

El director de Zombies party ret tribut a les pel.lícules de policies. Crònica de Desirée De Fez, a El Periódico, centrada en Hot Fuzz / Arma fatal, d’ Edgar Wright.

Cruise va cridar els catalans de l’Oscar al maquillatge. Cristina Savall, a El Periódico, fa la crònica de la classe magistral impartida a Sitges per Montse Ribé i David Martí.

Sitges corona George A. Romero com el pare del terror modern. Se’n fa ressó cultura21.cat.

Joshua / El hijo del mal. Crònica de Vilaweb-Sitges sobre el film de George Ratliff

Por, plaer per al cervell. Michele Catanzaro, a El Periódico, parla d’un taller de la UAB que s’ha organitzat coincidint amb el Festival de Sitges.

Vacances a Sitges. Article en què Ramon De España, a El Periódico, evoca la seva experiència sitgetana.

Cap de setmana de novetats i homenatges al Festival de Sitges. Notícia de Vilaweb, en què es fa un balanç del primer cap de setmana del certamen. 

07.10.2007

Honors al pare dels zombis. Brevíssima crònica de Bernat Salvà, a l’Avui, en què parla de El diari dels morts.

Els zombis de George A. Romero. Crònica d’ Imma Merino, al diari El Punt, en què parla d’ El diari dels morts, de Romero.

Sitges corona George A. Romero com el pare del terror modern. Desirée De Fez, a El Periódico, centra el seu article a parlar de l’autor d’ El diari dels morts.

Homenatge a George A. Romero. Crònica de Vilaweb-Sitges, centrada en l’homenatge esmentat i en El diari dels morts.

El Festival de Sitges homenatja George A. Romero, «pare» de les pel·lícules de zombis. Notícia a Diari de Girona

Rogue / El territorio de la bestia. Crònica de Vilaweb-Sitges, sobre el film de Greg McLean.

Hot Fuzz / Arma Fatal. Crònica de Vilaweb-Sitges, sobre el film d’Edgar Wright.

The Devil’s chair. Crònica de Vilaweb-Sitges, sobre el film Adam Mason.

Aparecidos recorda el terror de la dictadura argentina. Notícia, a Diari de Girona

06.10.2007

Terror en primera persona a Sitges. Crònica de Bernat Salvà, a l’Avui, en què parla de ·Rec, de Jaume Balagueró i Paco Plaza.

Balagueró i Plaza duen a Sitges un film de terror que critica els «reality shows». Crònica d’Imma Merino, al diari El Punt, en què parla de ·Rec. I la complementa amb la peça Hollywood no és el que era, dedicada a The fall, de Tarsem Singh.

Balagueró i Plaza terroritzen amb una ferotge crítica de la telerealitat. Crònica de Cristina Savall, a El Periódico, centrada en ·Rec.

Bruixes, princeses i pirates "per fer feliç la gent". Article de Desirée De Fez, a El Periódico, sobre Stardust, de Matthew Vaughn.

Què faria George A. Romero en cas d’una hecatombe zombie? Article de Judith Vives, al seu bloc Espaiisidor.blogspot.

***

SUPLEMENTS DOMINICALS (dg 07.10.2007)

Dominical, del Diari de Girona: Les cares del crim [pàgina 19 del document en pdf]. Pep Prieto parla de Vantage Point, un nou "retorn" a Rashomon, ara amb Eduardo Noriega, Dennis Quaid…

***

ACTUALITAT

08.10.2007  

Welcome Europe, millor film al Docúpolis 07. Un breu a l’Avui. En alguna edició territorial del diari El Punt, se’n fan també ressó: Docúpolis premia un film sobre la immigració, d’entre 600 títols presentats.

L’últim Festival de Cine Eròtic a l’Hospitalet de Llobregat congrega 57.000 persones. Notícia a cultura21.cat.

La sala novaiorquesa Film Forum projectarà el nou film de Portabella. Ho publica El Punt.

06.10.2007

El Festival de Cinema de Girona bat rècord de films i descarta obrir-se a llargmetratges. Albert Soler en signa la notícia a Diari de Girona. 

Un film d’alt risc. Noelia Sastre, a El Periódico, parla de The Kite Runner (2007, Marc Foster), amb nens d’origen afganès i uns fets reals de la seva infantesa, que porten renou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!