Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

3 d'octubre de 2007
0 comentaris

Cinema del 3 d’octubre de 2007, dc

Foto [Vétigo Films] Saturno contro, de Ferzan Ozpetek, una de les novetats que hi haurà aquesta setmana en part de les cartelleres catalanes.

La mor sobtada d’ Antoni Ribas, el director de La ciutat cremada i Victòria, ocupa avui un espai important en els digitals i tot fa pensar que demà n’aniran plens els diaris en paper. Si amb ell ha desaparegut el que algú ha definit com "un cineasta de la transició", l’atzar fa que, alhora, es presenti la primera pel·lícula d’un nou director: Barcelona Kapital, d’ Oscar Sánchez H. La presència del cinema als nostres mitjans la completen alguns altres ressons dels preparatius de Sitges 2007; l’arrancada de Ducópolis i del Festival de Cinema Eròtic; l’estrena imminent (a Catalunya, si més no) de Saturno contro, de Ferzan Ozpetek; la notícia que Javier Bardem serà Pablo Escobar; les crítiques de Bush als "valors de Hollywood" i els guions negres per al Festival de Manresa. Sumem-hi la ressenya de Xavier Roca sobre Frenesí, en una jornada sense crítica cinematogràfica publicada, i ja ho tindrem tot.

L’enllaç amb aquests articles i les referències corresponents, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article

RESSENYES

Frenesí / Frenzy, d’ Alfred Hichcock.Un altre fals culpable. Rescensió de Xavier Roca, a l’ Avui, amb motiu de l’emissió del film a TV3.

***

ACTUALITAT

Mor Antoni Ribas, director de La ciutat cremada i Victòria. Cultura21.cat ho publica amb aquest titular: Mor el director de cinema Antoni Ribas. Per la seva banda, diaridegirona.cat destaca que Mor Antoni Ribas, un director de la transició. Mentrestant,  elPeriódico.cat diu que Mor als 71 anys el cineasta Antoni Ribas a conseqüència d’un infart. A Vilaweb ho han titulat: Es mor el director de cinema Antoni Ribas. I, a l’ AVUI.cat: Mor als 71 anys el cineasta Antoni Ribas.

Barcelona Kapital, que s’estrena divendres: Barcelona, escenari de reflexió d’una ‘opera prima’. Albert Galera ens en fa partíceps, a Cinema Català.Net.

Imminent estrena de Saturno contro / No basta una vida, de Ferzan Ozpetek. Els astres d’Ozpetek. Ramon Palomeras en signa la notícia a l’ Avui.

Comença avui. El festival Docúpolis tindrà sis estrenes mundials i vuit d’europees. Notícia a cultura21.cat. A El Periódico, Cristina Savall en signa la notícia: Docúpolis dóna veu als conflictes més silenciats. A Vilaweb li han dedicat l’article: Docúpolis porta a Barcelona els millors documentals de la temporada.

També s’inaugura avui. El Festival de Cine Eròtic de Barcelona homenatja l’actor porno Nacho Vidal. Ho avança elPeriódico.cat.

Cofois els del "planeta Godó": El Festival de Cinema de Sitges, aparador de la nova producció catalana. A l’ AVUI.cat.

Sitges 2007. Tot a punt perquè comenci. Albert Galera, a Cinema Català.Net, en presenta el contingut.

Compartint repartiment amb Christian Bale, Javier Bardem donarà vida al narcotraficant Pablo Escobar. Ho publica Diari de Girona.

La dèria d’assenyalar "coves del mal". Bush critica els "valors de Hollywood" en un acte militar. Noelia Sastre n’informa a El Periódico.

Del 14 al 18 de novembre. Més de 60 guions per a llargmetratge de gènere negre opten al premi del Festival Internacional de Cinema Negre de Manresa. Botifarró de titular, a l’ AVUI.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!