Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

25 de setembre de 2007
0 comentaris

Cinema del 25 de setembre de 2007, dt

Foto Jacques Vergés vist per Barbet Schroeder, a L’advocat del terror, un documental repescat pel Festival de Sant Sebastià.

Una ressenya de Cortina esquinçada, d’ Alfred Htchcock; articles d’opinió motivats pel cinema, ja sigui la retrospectiva Pere Portabella al MoMA, ja sigui el film Júlia, de Fred Zinnemann; l’estrena d’un altre treball cinèfil de Carles Benpar, la poca requesta que el cinema espanyol té entre els espanyols; la sortida en DVD d’un Winterbottom i l’arrancada del III Cicle de Cinema i Solidaritat. I, per descomptat, les cròniques i notícies que arriben des de Sant Sebastià, que ens parlen d’ Aritmètica emocional, d’ Encarnación, de Help!, de L’advocat del terror i de Lady Chatterley. Això és el que ha donat de si el cinema als nostres mitjans, avui.

L’enllaç amb aquests articles i les referències corresponents, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

RESSENYES

Cortina esquinçada / Torn Curtain, d’ Alfred Hitchcock. Hitchcock i la Guerra Freda. Xavier Roca, a l’Avui, en signa la recensió, amb motiu que TV3 la projecta avui.

***

OPINIÓ

Coincidint amb la retrospectiva Portabella al MOMA. Catalans a Nova York. Emma Reverter, a l’Avui, parla de la presència discreta, sòlida i constant de la cultura catalana a Nova York.

A partir de Júlia, de Fred Zinnemann: Elogi del «pentimento». Carlos Arbó, a Diari de Girona, parla d’aprofitar el passat, per no repetir-ne els errors.

***

CRÒNIQUES I NOTÍCIES DE SANT SEBASTIÀ

Sant Sebastià continua amb actrius en crisi i supervivents de l’Holocaust. Crònica d’Imma Merino, al diari El Punt, en la qual parla d’ Emotional arithmetic / Aritmètica emocional, de Paolo Barzman; d’ Encarnación, d’Anahi Berneri; de Help!, de Richard Lester, i de Lady Chatterley, de Pascale Ferran.

Barzman. Crònica d’Esteve Riambau, a l’Avui, que parla d’ Emotional Arithmetic / Aritmètica emocional, de Paolo Barzman, i de L’avocat de la terreur / L’advocat del terror, de Barbet Schroeder.

Richard Lester: "Una pel.lícula sobre les nits dels Beatles hauria sigut X". Cristina Savall, a El Periódico, recull anècdotes que el director de Help! ha xalat explicant-les als periodistes, a Sant Sebastià.

***

ACTUALITAT

A partir de demà, dia 26: El cinema de Portabella omple el MoMA. Ho recorda l’ Avui.Cat.

S’estrena divendres, dia 28. La venjança del proscrit, de Carles Benpar. Albert Galera en signa la notícia a CinemaCatalà.Net.

Cap títol seu entre els 25 més vistos… El cine espanyol, poc vist a l’Estat. L’ Avui se’n fa ressó. I jo pregunto: quant ens ha costat, amb impostos i càrregues indirectes, als catalans? Per la seva banda, el diari El Punt ho enllesteix amb un breu, en alguna edició territorial: Cap film espanyol entre els més vistos del 2007.

A Girona, des d’avui i fins al junyIII Cicle Cinema i Solidaritat. Notícia a Diari de Girona, en què es remarca que el cicle l’inaugura Gotes al desert, de Josep Joan Segarra.

Surt en DVD. Tristram Shandy: A Cock and Bull Story. Albert Galera ho comenta a CinemaCatalà.Net.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!