Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

24 de setembre de 2007
1 comentari

Cinema del 24 de setembre de 2007, dl

Foto Moritz Bleibtreu és Rainer a Free Rainer. Dein Fernseher lügt (més o menys, Allibera’t, Rainer. La teva televisió menteix), de Hans Weintgarner.

Avui, la cosa va forta. Vosaltres què en penseu: és Godard una estafa cultural dels anys seixanta?, Hi ha actor més dolent que Richard Gere? Doncs la cosa va així, avui. Gent que dispara i impacta! Mentrestant, a Sant Sebastià, noms que són tot un reclam: Paul Auster i, efectivament, Richard Gere. Ah, i la nova pel·lícula (sembla que no-res) de Hans Weintgarner (el de The Edukators). Afegiu-hi  el cada cop més esvaït Lasse Hallstrom i només ens caldrà sumar-hi els 35 anys de BRB i una olotina mostra de documentals, que ja haurem completat la presència del cinema als nostre mitjans, en un dia com avui. I,a última hora, encara hi trobem una nova crítica de l’últim Rohmer.

L’enllaç amb aquests articles i les referències corresponents, clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article.

CRÍTICA

Les amours d’ Astrée et Céladon / El romance de Astrea y Celadón / Gli amori di Astrea e Céladon, d’Éric Rohmer. Bucòlica transgressió. Crítica de Judith Vives, al seu bloc Espaiisidor.blogspot

OPINIÓ

Godard, estafa cultural dels anys seixanta? Bruce Willis mai enganya. Ramon De España, a El Periódico, comença molt malament, anant de provocador com un Puigpelat qualsevol, esgrimint Bruce Willis contra un dels "pares de la Pàtria" cinematogràfica; per bé que, quan s’ha esbravat, demostra que sap del que parla i, amb el tó de xulet de col·legi major tan característic de certs provincians espanyols, exposa el seu rebuig a Godard.

Hi ha actor més dolent que Richard Gere?… Premi (reprise). Judith Vives, a Espaiisidor.blogspot, discrepa que li hagin lliurat el Premi Donòstia a Richard Gere.

***

CRÒNIQUES I  NOTÍCIES DE SANT SEBASTIÀ

Paul Auster du a Sant Sebastià un film romàntic sobre la creació literària. Crònica d’ Imma Merino, al diari El Punt, en la qual parla de La vida interior d’en Martin Frost, de Paul Auster, i de Free Rainer.Dein Fernseher lügt (que sembla que podríem traduir com Allibera’t, Rainer. La teva televisió menteix), de Hans Weintgarner (el de The Edukators).

Paul Auster: "Hi ha obsessions de les quals no puc escapar". Declaracions de l’escriptor i cineasta, que Bernat Salvà ha tingut l’honor de recollir i que publica l’ Avui.

"Em nego a traslladar les meves novel.les al cine". Declaracions de Paul Auster, que Cristina Savall ha tingut igualment el privilegi de poder recollir, a les pàgines d’ El Periódico.

La simpatia de Gere i les mentides als EUA. Imma Merino, al diari El Punt, dedica aquesta peça a l’estada a Sant Sebastià del nou Premi Domòstia i de la pel·lícula La gran estafa, de Lasse Hallstrom, que Gere protagonitza.

Richard Gere, l’estrella del festival. Premi Donòstia, Gere hi ha acompanyat  també la presentació de La gran estafa, de Lasse Hallstrom. En parla Bernat Salvà, a l’ Avui.

Richard Gere causa sensació en l’entrega del seu premi honorífic. Nando Salvà signa, a El Periódico, la crònica del lliurament del Premi Donòstia a l’actor.

Richard Gere desperta passions a Donòstia. Un breu, a Diari de Girona, que deixa el protagonisme a la fotografia: no en va es tracta de Richard Gere.

***

ACTUALITAT

BRB fa 35 anys. Llarga vida a la fantasia! Dani Chicano en signa la notícia al diari El Punt, i la complementa amb la peça: Homenatge inesperat.

Mostra de documentals. Olot.doc fa una crida a la producció local. Un breu a l’edició Comarques gironines del diari El Punt.

  1. Ja vaig llegir el comentari d’en Ramón De España, i d’altres vegades em va semblar més coherent, però aquest cop ha estat, com ben bé diu en Salvador, un xulet, sobretot amb aqueixa amenaça contra en Godard invocant John McClane…

    Ramón, aquest cop t’has passat, maco. Una cosa és que no t’agradi en Godard (a mi tampoc no m’agrada gaire), però això…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!